Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

REmeslá sú v kurze 2

Krátky opis
remeselné tvorivé dielne pre rodiny s deťmi
Fotogaléria
Názov podujatia
Remeslá sú v kurze 2 - Výšivkárstvo

Miesto konania / kraj
Malacky / Malacky

Termín konania
18.08.2022

Popis projektu

Remeselné dielne v rámci projektu Remeslá sú v kurze 2 sú určené pre rodiny s deťmi. Na podujatie je potrebné sa vopred nahlásiť na t. č. 034/772 21 10 alebo na mck@mckmalacky.sk. Kapacita je obmedzená. Miesto podujatia je pálffyovský kaštieľ v Malackách na Zámockej ulici. Dňa 18. 8. si deti budú môcť pod vedením lektorky Janky Dubašákovej vyskúšať techniku výšivkárstva.


Vstup na podujatie je voľný.


Cieľom projektu je primeranou a zábavnou formou priblížiť deťom školského veku tradičné umelecké remeslá, ktoré v minulosti tvorili súčasť života našich predkov. Vybrané okruhy remesiel deťom predstavia zaškolení lektori. Cieľom projektu je posilnenie vzťahu súčasnej generácie detí k nášmu národnému kultúrnemu dedičstvu. Vytvorením priestoru pre vlastnú zážitkovú tvorbu chceme deťom ukázať aj iné možnosti, ako tráviť zmysluplne voľný čas. Dôraz kladieme na rozvoj jemných motorických zručností.

Počas tvorivých dielní sa účastníci budú môcť stretnúť s týmto okruhom remesiel: zdobenie medovníkov, košikárstvo, rezbárstvo, šperkárstvo, tvorba šitého zvieratka, výšivkárstvo.  Ich výber zohľadňuje viaceré kritériá, vybrané remeslá spĺňajú požiadavky pre udržateľnosť a prácu s recyklovateľným materiálom. Tvorivé dielne budú realizované na nádvorí pálffyovského kaštieľa. Tvorivej činnosti bude prechádzať krátky teoretický vstup o dôležitosti remesiel v minulosti, ich nezastupiteľnej role v životoch ľudí a hodnotovej kvalite týchto výrobkov. Prioritne zdôrazňovaná bude ich minimálna ekologická stopa, opakované využívanie a význam udržateľnosti pre životné prostredie.

Názov prímateľa
Mestské centrum kultúry Malacky

Celkový rozpočet:
1 250,00 €

Výška podpory:
1 000,00 €