Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúrne centrum Cooltajner 2022

Krátky opis
Pozývame vás na ďalší zo série letných koncertov. Tentokrát sa v piatok 5.8. o 20:30 predstaví v KC Cooltajner formácia NINA ROSA. Toto podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, ktorý je zároveň hlavným partnerom kultúrneho centra.
Fotogaléria
Názov podujatia
NINA ROSA | koncert LIVE v KC Cooltajner

Miesto konania / kraj
Považská Bystrica / Považská Bystrica

Termín konania
05.08.2022

Popis projektu
Pozývame vás na ďalší zo série letných koncertov. Tentokrát sa v piatok 5.8. o 20:30 predstaví v KC Cooltajner formácia NINA ROSA. Toto podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, ktorý je zároveň hlavným partnerom kultúrneho centra.
O INTERPRETOVI:
NINA ROSA je pražské trio, ktoré založila slovenská speváčka a huslistka Nina Marinová. Nina sa so svojimi spoluhráčmi zoznámila počas štúdií na jazzovom konzervatóriu v Prahe. O desať rokov neskôr založili kapelu, ktorá kombinuje rôzne štýly vrátane jazzu, swingu, reggae a folku, zachovávajúc si pre kapelu charakteristickú pestrofarebnú zvukomalebnosť. Názov kapele prepožičala Ninina najväčšia fanúšička - jej babička. Jej celoživotná podpora inšpirovala Ninu, aby využila svoju virtuozitu (ako by povedala stará mama) na vytvorenie projektu, kde by mohla tvoriť takú hudbu, aká sa jej páči.
Na scéne od roku 2016, skupina odohrala viac ako 130 koncertov v regióne V4 a pošťastilo sa jej účinkovať na nejednom prestížnom festivale - napr.: Pohoda (SK), United Islands (CZ), Akkordeon festival (AT), Prázdniny v Telči, Boskovice a na rôznych ďalších.
Popri fanúšikoch sa kapele zdajú byť naklonené aj hudobné kritičky a kritici a tak si skupina už v roku 2017 vyslúžila nomináciu na "Objav roka" v slovenských Rádiohlavách. Odvtedy sa hudba tohto tria šíri slovenským a českým éterom a okrem Rádia FM, Rádia Devín a stanice Vltava ČRo, znela aj v priamom prenose Českej televízie.
Koncom roku 2019 NINA ROSA vydala svoj debutový album „Discover“, na ktorom kapela plní svoj záväzok hudobnej pestrosti, čo sa týka žánrov, nástrojového obsadenia aj reči textov. Kritici opäť počúvali a tak Discover získal tri nominácie v kategóriách „Album roka“, „Singel roka“, „Debut roka“ v Rádiohlavách a titul „Album roka“ a „Najlepšia akustická kapela“ v českých Tais Award 2021. Po dvoch rokoch obmedzení sa kapela s radosťou naplno vracia na koncertné pódia s nabitým programom koncertovania v Čechách a na Slovensku.
Názov prímateľa
COOLTAJNER

Celkový rozpočet:
23 800,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €