Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Knižnica na dosah

Krátky opis
Chyby v texte - literárna dielňa pre začínajúcich autorov, 3. august 2022 od 16,00 hod. v podkroví úseku detskej literatúry
Fotogaléria
Názov podujatia
Chyby v texte

Miesto konania / kraj
Liptovský Mikuláš / Liptovský Mikuláš

Termín konania
03.08.2022

Popis projektu

Literárnu dielňu pripraví literárny lektor, autor a pedagóg Mathej Thomka, ktorý má bohaté skúsenosti s organizovaním tvorivých dielní napr. na literárnom workshope súťaže Medziriadky či na umeleckom festivale Letavy. V Českej republike pripravuje obľúbené literárne kvízy.

          Sám lektor účastníkov pozýva: „Prvé kroky v literatúre sú najťažšie, a aj keď ich zvládneme, stále sa dopúšťame drobných chýb. A práve týmto chybám sa na literárnej tvorivej dielni budeme venovať. Vlastne chyby v texte budeme vytvárať. Veď na vlastných chybách sa najlepšie stavia. Zistíme, že je prirodzené chybovať. Zameriame sa na odhaľovanie chýb, ich rozpoznávanie, pokúsime sa ich vytvárať úmyselne i následne im predchádzať. V rýchlosti sa oboznámime so štruktúrou príbehu na malej ploche. Naším cieľom bude odhaliť, čo je v texte považované za chybu. Výstupom z workshopu bude jeden Zlý text a druhý, v ktorom sa Zlý pokúsime premeniť na text kvalitný. Buďte pripravení so svojimi najtvorivejšími písacími potrebami.“

 

Názov prímateľa
Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši

Celkový rozpočet:
4 600,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €