Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Hudobné slávnosti PUSTÉ ÚĽANY

Krátky opis
Jednodňový festival komornej hudby v Pustých Úľanoch prináša zaujímavú dvojicu koncertov: klasický organový recitál mladého organistu Juraja Křemena a crossoverový projekt Zuzany Mojžišovej Puščaňa.
Fotogaléria
Názov podujatia
Hudobné slávnosti Pusté Úľany 2022

Miesto konania / kraj
Pusté Úľany / Galanta

Termín konania
07.08.2022

Popis projektu

Zuzana Mojžišová sa po niekoľkoročnej tvorivej prestávke vrátila vo veľkom štýle. Priekopníčka world music u nás si k spolupráci na svojom aktuálnom projekte Puščaňa prizvala hviezdnu zostavu. Stanislav Palúch, Miki Skuta a Rastislav Andris tvoria jadro, ktoré ju sprevádza aj v priezračnej komornej podobe projektu - tá oproti nahrávke intenzívnejšie odkrýva individuálny vklad hlavných protagonistov. Jednodňový festival komornej hudby v Kostole sv. Ladislava v Pustých Úľanoch otvorí recitál mladého slovenského organistu Juraja Křemena. Po pauze s občerstvením naplní kostol hudba Puščane, inšpirovaná ľudovou hudbou z rôznych regiónov Slovenska.

Vstupné je dobrovoľné.

7. 8. 2022

17.00 Organový recitál, Juraj Křemen

18.30 Puščaňa (Z. Mojžišová - spev, Stanislav Palúch - husle, Miki Skuta - klávesy, Rastislav Andris - ľudové nástroje)

Názov prímateľa
ORGANYzácia

Celkový rozpočet:
2 700,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €