Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Naštudovanie a realizácia hudobných diel písaných pre sólo, zbor a orchester.

Krátky opis
Jakubovský koncert 21.07.2022 o 18:30 v kostole sv. Jakuba v Kysuckom Novom Meste. Sólisti: Kristián Gašpar, Peter Suran, Elena Dadajová, Klára Kullova, Petra Fojtíková. Mestský komorný orchester Kysucké Nové Mesto a Miešaný spevácky zbor Shema, diriguje: Tomáš Dedič. Zaznejú diela koncert husle, violu so sprievodom sláčikového orchestra od J.S. Bacha. Koncert D dur pre sláčikový orchester a Glória in D od A. Vivaldiho, 6 častí Stabat Mater od Giovanni Battista Pergolesiho.
Fotogaléria
Názov podujatia
Jakubovský Koncert, diela barokových skladateľov

Miesto konania / kraj
Kysucké Nové Mesto / Kysucké Nové Mesto

Termín konania
07.01.2022 - 21.07.2022

Popis projektu

Realizácia koncertu hudobných diel písaných pre sólo, zbor a orchester s názvom Jakubovský koncert - diela barokových skladateľov sa uskutoční 21.07.2022 v kostole sv. Jakuba v Kysuckom Novom Meste. Repertoár sa skladá z hudobných diel barokových autorov zameraný na umelecký rast a prezentáciu samotných hudobných telies či sólistov, ale tiež má tento koncert pozdvihnúť hudobný život v Kysuckom Novom Meste, a tak ozvláštniť umelecký život v regióne Kysúc, v oblasti klasickej hudby.

Na koncerte vystúpia sólisti so Štátneho komorného orchestra Žilina v hre sólovej hre na husle a violu Kristán Gašpar a Peter Suran, ktorý zahrajú koncert Johana Sebastiana Bacha písaní pre sólo husle, violu so sprievodom orchestra s časťami: Allegro amabile, Andante cantabile, Allegro moderato. V Ďalšej časti sa predstavia vokálne sólistky sopranistka Klára Kullová a mezzosopranista Petra Fojtíková, ktoré so sprievodom sláčikového orchestra zaspievajú 6 častí Stabat Mater od Giovanni Batista Pergolesiho. Časti: Stabat mater dolorosa, Cujus Animam Gementem, Quae Moerebat Et Dolebat, Vidit suum dulcem natum, Inflammatus Et accensus, Quando Corpus Morietur. Ďalej sa orchester zahrá 3 časťový koncert D dur od Antónia Vivaldiho. Na záver sa vokálny sólisti  Klára Kullova, Elena Dadajová, a Petra Fojtíková spolu s miešaným speváckym zborom Shema a Mestským komorným orchestrom uvedú  vokálno-inštrumentálne dielo Gloria in D on Antónia Vivaldiho.  

Názov prímateľa
Tomáš Dedič

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
2 080,00 €