Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

56. ročník Slávnosti spevu, hudby a tanca Červeník 2022

Krátky opis
56. ročník Slávností spevu, hudby a tanca sa uskutoční 5. - 7. 8. 2022 v Červeníku.
Fotogaléria
Názov podujatia
56. ročník Slávností spevu, hudby a tanca Červeník 2022

Miesto konania / kraj
Červeník / Hlohovec

Termín konania
05.08.2022 - 07.08.2022

Popis projektu

V dňoch 05. - 07. 08. 2022 sa uskutoční 56. ročník Slávností spevu, hudby a tanca Červeník 2022. V piatok štartuje program v amfiteátri, na ktorom budú dve diskusie na témy Amfiteátre 20. storočia na Slovensku s hosťami: Viliam Gruska mladší, Juraj Kuchárek, Terézia Kavuliaková a Ján Brloš. V rozprave Muzikanti na Považí bude účinkovať Alžbeta Lukáčová, Muzika Heskovci a DH Verešvaranka. Večer odštartuje Verešvársky tanečný dom s lektormi Andreou Bednárikovou a Stanislavom Marišlerom, do tanca budú hrať Verešvárski muzikanti a ĽH Furmani z Nitry. Sobotné ARTpódium pri Zvonici bude najprv patriť dychovkám Rovina z Veľkých Kostolian a Verevaranka Červeník. V programe Tradícia je dar sa návštevníci dozvedia o ľudovom odeve z moravského regiónu Haná od propagátorky kroja Bronislavy Milej, spoluúčinkuje Hanácky mužský zbor Rovina z Olomouca. Nasledovať bude sprievod mažoretiek a dychového orchestra z Novej Dubnice, ktorý otvorí jubilejný 40. ročník Behu zdravia ulicami Červeníka. V Metamorfózach muziky sa predstavia domáce hudobné zoskupenia Milkivej, Blue Wings a Omega. Vo večernom programe v amfiteátri bude účinkovať Radošinské naivné divadlo s inscenáciou Spev kohúta. Nedeľa pri Zvonici začne programom Na fraštackém zámku, kde sa predstavia kolektívy z hlohovského regiónu. Nasleduje krojovaný sprievod obcou do amfiteátra, kde slávnosti vyvrcholia galaprogramom, v ktorom účinkujú: DFS Verešvaranček, DFSk Verešvaran, DH Verešvaranka, Muzika Heskovci, DĽH Malí a Mladí huslisti, FSk Šulekovo, FSk Heľpan, Chlopi z Heľpy, DH Veselá muzika z Ratíškovic a FS Rozsutec. Večer uzavrie tanečná zábava Veselo pri Zvonici s Veselou muzikou z Ratíškovic. Podujatie má aj niekoľko sprievodných aktivít: živú pozvánku Folklórne mestečko v Leopoldove, Muzika na streche, výstavy a záverečná bodku urobia Dozvuky pri šenku s Verešvárskymi muzikantmi.

Názov prímateľa
Trnavské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
22 900,00 €

Výška podpory:
7 000,00 €