Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Regionálne periodiká – ako na to

Krátky opis
Hontiansko-novohradská knižnica A. H. Škultétyho pripravila pod vedením pedagógov Katedry žurnalistiky FF UKF v Nitre sériu 5 nadväzujúcich kurzov určených na vzdelávanie tvorcov regionálnych periodík a tlačí. Cieľom projektu je zvýšiť odbornú, kultúrnu, obsahovú a estetickú úroveň pri dodržiavaní platnej legislatívy, štandárd a zásad kvalitnej žurnalistiky, prezentácií, tvorby a šírení pravdivých, pútavých informácií. Výstupom je výstava regionálnych periodík ZRKADLO MIESTA.
Fotogaléria
Názov podujatia
Zrkadlo miesta

Miesto konania / kraj
Veľký Krtíš / Veľký Krtíš

Termín konania
20.06.2022 - 29.07.2022

Popis projektu

Hontiansko – novohradská knižnica A. H. Škultétyho vo Veľkom Krtíši Vás srdečne pozýva na výstavu „Zrkadlo miesta“, ktorá mapuje regionálne a lokálne periodiká (nielen) okresu Veľký Krtíš.

Zmyslom výstavy je poukázať na bohatosť lokálnej žurnalistickej tvorby v našom okrese, ale aj na význam takejto tlače pre rozvoj regiónu. Veď práve noviny by mali odrážať skutočný život v našich obciach, školách, či regiónoch.

Na výstave môžete nahliadnuť do regionálnych periodík mapujúcich život v kraji, okrese, či historickej župe (napr. Náš kraj, Pokrok, Novinky Veľký Krtíš, Kürtös, Hont a jeho dejiny), ďalej nemalého množstva mestských či obecných novín (napr. Modrokamenské zvesti, Hradčiansky hlásnik, Doliniansky spravodaj, Poltársky občasník) a tiež školských časopisov (Amosko, Horvislav, Image, Modrokamenský školáčik, SOU-áčik, Teenager). Ďalej sú na výstave prezentované historické periodiká ako Slovo Baníka, Nový Roľník, či najstaršie čísla časopisu Pokrok od roku 1973.

Výstava je bezplatne prístupná od 20.6.2022 do 29.7.2022 v priestoroch knižnice vo Veľkom Krtíši.

Názov prímateľa
Hontiansko-novohradská knižnica A. H. Škultétyho

Celkový rozpočet:
1 890,00 €

Výška podpory:
1 700,00 €