Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavné a vzdelávacie aktivity OZ Galérie X

Krátky opis
Výstava s medzinárodnou účasťou prezentuje rozličné tvorivé prístupy k práci s papierom, s jeho vlastnosťami a možnosťami. Piate opakovanie témy svedčí o obľube papiera ako nevyčerpateľného zdroja inšpirácie. Zastúpené sú nástenné práce, priestorové objekty a šperky trinástich autorov. Médium papier je fascinujúce svojimi nekonečnými možnosťami spracovania, ktoré naviac nezaťažujú životné prostredie.
Fotogaléria
Názov podujatia
výstava INŠPIRÁCIA PAPIEROM V.

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
02.07.2022 - 03.09.2022

Popis projektu

Pokusom o oživenie záujmu o papier ako jedinečné výtvarné médium bolo usporiadanie prvej výstavy Inšpirácia papierom v roku 2010. Výber autorov prizvaných k účasti na projekte nebol náhodný. Predchádzalo mu dlhodobé štúdium tejto výtvarnej oblasti. Renomované osobnosti z viacerých krajín, ktoré sa napokon

na výstave zúčastnili, predstavili domácej verejnosti široké spektrum tvorivých prístupov k médiu papier a to v jeho najvyššej umeleckej kvalite.

Od tej doby sa téma pravidelne opakuje v intervale troch rokov. V súčasnosti  otvárame už piaty ročník.

Nebýva pravidlom, že materiál inšpiruje k tvorbe, ale o papieri sa to dá povedať. Jeho možnosti výroby a spracovania sú takmer neobmedzené. Dá sa ľubovoľne tvarovať, strihať, trhať, krčiť, rezať, skladať, vrstviť, lisovať, sústružiť, opaľovať a bezo zvyšku recyklovať, dá sa rôzne povrchovo upravovať, farbiť, striekať, lakovať, patinovať...Práce z papiera očaria ľahkosťou a krehkosťou, často vtipom alebo humorným  podtextom, ale predovšetkým originálnym výtvarným poňatím a dokonalým technickým spracovaním.

Vystavujúci autori:

Jozef Bajus, SK/ US, Eszter Bornemisza, HU, Miroslav Brooš, SK, Babsi Daum, AT,Ingrid Gaier, AT, Zuzana Graus Rudavská, SK, Susanne Holzinger, DE, Gerda Kohlmayr, AT, Adriena Pekárová, SK, Marga Persson, SE/ AT, Mira Podmanická, SK, Peter Roller, SK, Soňa Sadilková, SK

Kurátor:  Silvia Fedorová

 

Názov prímateľa
OZ Galéria X

Celkový rozpočet:
9 000,00 €

Výška podpory:
8 000,00 €