Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

CINEAMA 2022 - XXVI. ročník krajskej súťaže amatérskej filmovej tvorby

Krátky opis
Krajská súťaž je postupovou súťažou na celoslovenskú súťaž CINEAMA, ktorú organizuje Národné osvetové centrum v Bratislave. Súčasťou podujatia je rozborový seminár a individuálne konzultácie autorov s odbornými lektormi. Zámerom a cieľom projektu je verejne prezentovať amatérsku filmovú tvorbu v Trnavskom kraji a umožniť tvorcom a divákom porovnať filmy rôznych žánrov.
Fotogaléria
Názov podujatia
CINEAMA 2022 - XXVI. ročník krajskej súťaže amatérskej filmovej tvorby

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
01.02.2022 - 30.09.2022

Popis projektu

Krajská súťaž je postupovou súťažou na celoslovenskú súťaž CINEAMA, ktorú organizuje Národné osvetové centrum v Bratislave. Súčasťou podujatia je rozborový seminár a individuálne konzultácie autorov s odbornými lektormi. Podujatie umožňuje prezentáciu amatérskej filmovej tvorby v Trnavskom kraji a umožňuje divákom porovnať filmy rôznych žánrov. Naši autori sa pravidelne zúčastňujú súťaží CINEAMA. Naši autori radi prezentujú svoje práce verejnosti v krásnom a príjemnom prostredí kina CINEMAX ARENA v Trnave. Každoročne CINEAMA je sviatkom filmu nielen pre autorov, ale i pre divákov. V rámci celoslovenských súťaží sme dosiahli pekné výsledky: Hlavná cena CINEAMY a hlavná cena Tatranského kamzíka za film Jarné prebúdzania – autorov Rasťa a Romana Dobrovodských, 1.miesto za film – 1181 – autorka Lenka Tomanová, 1. miesto za film – Pán karpatského lesa – autorov Rasťa a Romana Dobrovodských, čestné uznanie – Nájdi si čas pre život – autorky Veroniky Chrvalovej. Filmy autorov Petra Pčolku „Svetoznáme výšivky z Cífera“ a Ota Haffnera „Femme fatale“ reprezentovali Slovensko na medzinárodnom filmovom festivale UNICA 2013 vo Fieberbrunne v Rakúsku. Film Ota Haffnera „Femme fatale“ získal cenu medzinárodnej poroty. V roku 2014 získali naši autori Banáš, Bartovic a Bubán cenu filmovej a televíznej fakulty VŠMU za film „Školník“. V roku 2015 sme získali 3.miesto za film Cerises autora Lukáša Slováka, čestné uznanie za film Svätý Mikuláš na samotách autora Jána Chrvalu, v roku 2016 - 1. miesto za film Sen autora Petra Šarkozyho, 3. miesto za film The Pencil autora Michala Mikloviča. Aj v roku 2021 sme na celoslovenskej súťaži CINEAMA získali 6 cien za film „Strach“ autori Rebeka Kovačóczyová, Laura Pestún, Rebeka Kukuková, za film „Maska“ autori Nina Hrčková, Martin Barczay, Daniela Mihaličková, za film „Každodenný boj“ autor Michal Grutka, za film “Môj film“ autor Katarína Čmaradová, za film „Vlad“ autor Karol Bodó, za film Rarecase – Dirty Calendar autor Michal Miklovič. V rámci vzdelávacích podujatí organizujeme rôzne filmárske workshopy, besedy s filmármi spojené s projekciou autorských filmov.

Názov prímateľa
Trnavské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
4 770,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €