Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Čítačka s písačkou

Krátky opis
Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou, Prešovský samosprávny kraj pripravujú počas letných prázdnin množstvo zaujímavých podujatí pre prázdninujúce deti, ich rodičov aj starých rodičov. Júl a august je už tradične spojený s obľúbenými Letným štvrtkami v knižnici, ktoré sa budú konať každý štvrtok o 10.00 h. Čitatelia sa môžu tešiť na cyklus 8 Letných štvrtkov plných rôznych tvorivých činností, dielní, hostí a kníh.
Fotogaléria
Názov podujatia
Leto v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou/Letné štvrtky v knižnici

Miesto konania / kraj
Vranov nad Topľou / Vranov nad Topľou

Termín konania
07.07.2022 - 25.08.2022

Popis projektu

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou, Prešovský samosprávny kraj pripravujú počas letných prázdnin množstvo zaujímavých podujatí pre prázdninujúce deti, ich rodičov aj starých rodičov.

Pre všetkých návštevníkov sme pripravili bohatý program pod vedením skúsených lektorov. Aktivity budú zamerané na podporu čítania a rozvoj fantázie a kreatívnych zručností.

Júl a august je už tradične spojený s obľúbenými Letným štvrtkami v knižnici, ktoré sa budú konať každý štvrtok o 10.00 h. Čitatelia sa môžu tešiť na cyklus 8 Letných štvrtkov plných rôznych tvorivých činností, dielní, hostí a kníh.

Prvý letný štvrtok 7. júla bude výtvarný. Do sveta komiksov vstúpime s výtvarníkom Radom Repickým.

Na Letný tvorivý štvrtok 14. júla prijala pozvanie Jana Macková – Knihorožka, ktorá vyrába netradičné záložky do kníh.

Letný literárny štvrtok  21. júla bude o knihe, ale aj o listoch. So spisovateľkou Miriam Petráňovou sa stretneme pri besede, ktorá bude pokračovať rozhovorom o vzťahu k Zemi. Takisto sa vrátime k možno zabudnutej, no krásnej činnosti – písaniu listov.

Letný tanečný štvrtok 28. júla rozhýbu čitateľov moderné a ľudové tance. Lektorkou moderných tancov bude Martina Rusnáková a ľudovým tancom nás priučí Michal Jenčo.

August začne Letným hudobným štvrtkom 4. augusta. Skupina Elizabeth návštevníkom hudobne priblíži naše rodné mesto Vranov nad Topľou.

Hosťom Letného divadelného štvrtka 11. augusta bude Divadlo Actor z Košíc s predstavením Čertovská (ne)dobrota.

Rôznymi historickými udalosťami nás prevedie počas Letného historického štvrtka 18. augusta Skupina historického šermu Vikomt Snina.

Leto zakončíme športovo s učiteľom a trénerom Borisom Zbuňákom Letným športovým štvrtkom 25. augusta. Preveríme si fyzickú zdatnosť našich čitateľov pomocou mnohých športových hier.

Letné štvrtky v knižnici sa realizujú v rámci projektu Čítačka s písačkou, ktorý z verejných zdrojov podporil https://www.fpu.sk/sk/" data-saferedirecturl="https://www.fpu.sk/sk/" style="line-height: 1.2; color: rgb(252, 170, 25); transition: all 250ms ease-in-out 0s; outline: 0px !important;">Fond na podporu umenia.

Veríme, že v knižnici privítame okrem stálych čitateľov aj nových návštevníkov, ktorí využijú služby našej inštitúcie.

Pozývame do vranovskej knižnice všetkých, ktorí chcú zažiť pestré čitateľské leto stretnutiami, zážitkami z nových príbehov a dobrodružstiev.

Názov prímateľa
Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou

Celkový rozpočet:
3 900,00 €

Výška podpory:
3 500,00 €