Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Galéria Výklad 2022

Krátky opis
Kristína Minaríčková sa v projekte Rúbanie lesa zamerala na pocity chaosu, frustrácie, zhnusenia až iritovanosti, v ktorých sa človek ocitá pri prežívaní moderného sveta a jeho rozličných aspektov – od urbanity po samotný medziľudský kontakt. Tieto pocity sa snaží deklarovať prostredníctvom svojich malieb a objektov, ktoré na diváka pôsobia intenzívnou farebnosťou. Zároveň ich dopĺňa o staršiu prácu zo série Waiting for reflektujúcu rozpad obrazu v ére digitálnych médií.
Fotogaléria
Názov podujatia
Kristína Minaríčková - Rúbanie lesa

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
08.07.2022 - 14.08.2022

Popis projektu

Názov výstavy Kristíny Minaríčkovej - Rúbanie lesa je prebratý z novely rakúskeho spisovateľa a dramatika Thomasa Bernhardta. Ten vo svojich knihách podroboval nekompromisnej kritike súdobú spoločnosť svojej krajiny, ktorú videl ako malomeštiacku, povrchnú a rádoby sofistikovanú, pričom nešetril nijakú zo spoločenských vrstiev. Jeho ironický štýl písania predstavuje schválne jednostranný postoj často anonymných rozprávačov rozčúlených na svet, skúšajúcich nájsť útechu v umení.

Vo svojej aktuálnej výstave sa autorka zamerala na odlišnú tému. Upustila od hravosti a zamerala sa omnoho introspektívnejšie na prežívanie súvisiace s pocitmi chaosu, frustrácie, zhnusenia až iritovanosti, v ktorých sa človek ocitá pri prežívaní moderného sveta a jeho rozličných aspektov – od urbanity po samotný medziľudský kontakt. Tieto pocity sa snaží deklarovať prostredníctvom svojich malieb a objektov, ktoré na diváka pôsobia intenzívnou farebnosťou, kombinujúcou abstraktné vzory s figuratívnymi fragmentami. Zároveň ich dopĺňa o staršiu prácu zo série Waiting for reflektujúcu rozpad obrazu v ére digitálnych médií.

Názov prímateľa
Bronco n.o.

Celkový rozpočet:
9 220,00 €

Výška podpory:
8 000,00 €