Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Múzovanie

Krátky opis
Dozvieme sa viac o malých formách poézie: akrostich, aliteračná báseň, haiku, limerik či kaligram.. ktoré sa pokúsime aj vytvoriť.
Fotogaléria
Názov podujatia
Malé formy poézie

Miesto konania / kraj
Ružomberok / Ružomberok

Termín konania
23.06.2022

Popis projektu

Jana Juhásová 
23.6.2022  16:00  Malé žánre poézie  

„Napíšeme si s účastníkmi akrostich, aliteračnú báseň, haiku, limerik či kaligram. Význam prikladám diskusii. Môžeme sa porozprávať aj o moderných postupoch, niektoré z nich by sme zakomponovali do písania.“ 

Pôsobí ako docentka na katedre slovenského jazyka a literatúry Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku. Venuje sa problematike literárnej vedy, s dôrazom na slovenskú poéziu 20. a 21. storočia. Je autorkou monografií Od symbolu k latencii, Litanická forma od avantgardy po súčasnosť a Melankólia a zá-zrak. Progresívne postupy v spirituálnej lyrike. Venuje sa tiež popularizácii umenia, napr. cez formát Literárne Kupé (Stretni svojho autora), ktorý založila spolu so Silviou Kaščákovou. Vedie workshopy a letné školy tvorivého písania, je členkou porôt literárnych súťaží v umeleckej tvorbe a prednese mladých. Spolupracuje so Slovenským rozhlasom. Svoje články a štúdie publikuje v rôznych časopisoch (Glosolália, Fraktál, Litikon, Romboid, Slovenská literatúra, Vertigo, Religieus and Sacred Poerty, Zeitschrift für slawistik,...).


Názov prímateľa
Mestská knižnica Ružomberok

Celkový rozpočet:
1 680,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €