Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Prečo stromy spievajú - bábková inscenácia (pracovný názov)

Krátky opis
Premiéra - Organizované podujatie pre ZŠ Na Sihoti Trenčín, začiatok o 9:00 v Klube Lúč. Premiéra "Kedy stromy spievajú" spojená s krstom knihy "Kedy stromy spievajú?" V priestoroch Klubu Lúč v Trenčíne.
Fotogaléria
Názov podujatia
Kedy stromy spievajú

Miesto konania / kraj
Trenčín / Trenčín

Termín konania
21.06.2022

Popis projektu

Prostredníctvom hlavného hrdinu „duba letného“ hravou formou predostrieme kľúčovosť existencie stromov pre planétu. Vedľajšie línie majú zároveň za cieľ podčiarknuť silu priateľstva, tímovej práce a ponúknu rôzne formy šetrného správania sa k prírode. Cieľom je zvýšiť povedomie o potrebe posilnenia ochrany prírody, ktorá sa stáva primárnou témou ľudstva a základom udržateľného rozvoja. Naším zámerom je prispieť k rozvoju osobnosti najmenšieho diváka, aby nadobudol schopnosť chápať, analyzovať a hodnotiť vzťahy medzi človekom a prostredím. Teda rozvíjať v cieľovej skupine spôsobilosti nevyhnutné pre udržateľné konanie a postoje človeka k prírode. Chceme tak motivovať kolektív k aktivitám na zmiernenie priebehu klimatickej krízy. Snažíme sa citlivo predstaviť súvzťažnosť jednotlivých dielčích častí živej prírody, kde všetko so všetkým súvisí, aby sa pomohla udržiavať citlivá rovnováha. 

Vhodné pre deti 3 – 8 rokov, dĺžka 40 min.
Scenár:                         Michal Legíň
Réžia:                            Lucia Lasičková
Dramaturgia:                 Alexandra Nečesaná, Lucia Lasičková,  Alena Vojteková, Mário Drgoňa
Scénografia a výroba:  Miriam Horňáková
Hudba:                          Lukáš Cintula
Účinkujú:                       Alexandra Nečesaná 
                                      Lukáš Kečkeš 
                                      alt.Alena Vojteková


Názov prímateľa
Divadlo na hojdačke

Celkový rozpočet:
5 500,00 €

Výška podpory:
3 300,00 €