Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Autentická interpretácia raného jazzu obdobia r. 1920 - 1950

Krátky opis
Koncert historicky poučenej interpretácie raného jazzu v podaní orchestra FATS JAZZ BAND
Fotogaléria
Názov podujatia
Na vlnách swingu

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
07.07.2022

Popis projektu
Koncert naladený na vlny swingu odohrá špičkový orchester FATS JAZZ BAND pod vedením Ladislava Fančoviča vo štvrtok 7. júla o 19:00 hod.
Na koncerte bude orchester uvádzať do života aj svoju novú, čisto analógovú LP platňu The World Is Waiting Wor The Sunrise.
Podujatie sa koná v prekrásnej záhrade Domu Albrechtovcov v srdci Bratislavy, ktorého „genius loci“ pripomína romantické časy minulého storočia, kedy na tomto mieste rodina Albrechtovcov vítala umelcov a priateľov kvalitnej hudby s vždy otvorenými dverami.
Na koncerte odznejú najlepšie kusy z repertoáru orchestra, ako aj tangá a foxtroty z našich, vtedy ešte československých vôd. Naživo budete môcť počuť skladby, ktoré v 20. až 50. rokoch minulého storočia hrávali a spievali také legendy ako Louis Armstrong, Benny Goodman, Tommy Dorsey, Count Basie, Teddy Wilson, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Peggy Lee, F. K. Veselý, R. A. Dvorský, Viera Racková, Inka Zemánková či Jiřina Salačová.
Oblečte sa dobovo a spolu si vytvorme čarovnú atmosféru prvej polovice minulého storočia. Dress code samozrejme nie je povinný, ale poteší a dotvorí atmosféru.


Časť výnosu z predaja lístkov bude použitá na obnovu Domu Albrechtovcov, ktoré spravuje Albrecht Fórum (https://www.albrechtforum.com/?fbclid=IwAR2nQLCEoMLmIwIxuW9EoCRjMAk3jugSN_q-XhdguhGHCLAnQJ9f4pwRYSM" rel="nofollow noopener" role="link" tabindex="0" target="_blank">https://www.albrechtforum.com/?fbclid=IwAR2nQLCEoMLmIwIxuW9EoCRjMAk3jugSN_q-XhdguhGHCLAnQJ9f4pwRYSM" koncertu 2x40 min.


Vstupenky v sieti Ticketportal
https://www.albrechtforum.com/?fbclid=IwAR2nQLCEoMLmIwIxuW9EoCRjMAk3jugSN_q-XhdguhGHCLAnQJ9f4pwRYSM" rel="nofollow noopener" role="link" tabindex="0" target="_blank">https://www.albrechtforum.com/?fbclid=IwAR2nQLCEoMLmIwIxuW9EoCRjMAk3jugSN_q-XhdguhGHCLAnQJ9f4pwRYSM" class="cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql o9v6fnle">Hlavný organizátor OZ Swingmánia
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia
Partneri: Albrecht Forum, https://www.albrechtforum.com/?fbclid=IwAR2nQLCEoMLmIwIxuW9EoCRjMAk3jugSN_q-XhdguhGHCLAnQJ9f4pwRYSM" rel="nofollow noopener" role="link" tabindex="0" target="_blank">www.mojakultura.sk
Názov prímateľa
Swingmánia

Celkový rozpočet:
12 625,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €