Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Barmuseum v Martine 2022

Krátky opis
Jún je tu a s ním aj ďalšia nádielka podujatí, ktoré sme si pre vás v Barmuseum pripravili!
Fotogaléria
Názov podujatia
Celomesačná program Barmusea v Martine

Miesto konania / kraj
Martin / Martin

Termín konania
06.06.2022 - 30.06.2022

Popis projektu
ún je tu a s ním aj ďalšia nádielka podujatí, ktoré sme si pre vás v Barmuseum pripravili!
Mesiac už tradične štartujeme Kvízomoľom, ktorý je ideálnym spôsobom ako stráviť večer s partiou kamarátov s možnosťou vyhrať ceny. Keďže o kvízy je veľký záujem zapakujeme si ho hneď dvakrát, no mieste sa rýchlo míňajú, tak si nezabudnite uchmatnúť tie svoje. Zavíta k nám aj hudobný projekt Oskara Rózsu a Ondreja Krajňáka Partnership Unlimited 2022. Hosťom v júnovom Tvorcaste bude riaditeľ Slovenského komorného divadla v Martine Tibor Kubička. Podobne ako minulý rok sa v našich priestoroch odohrá niekoľko inscenácii festivalu Dotyky a spojenia. Festivalový týždeň u nás odštartuje inscenácia Divadelného centra Nahlas hovoriaca o hrozbe drastickej klimatickej zmeny s ďalekosiahlymi globálnymi následkami. Nasledovať bude výroba televíznej diskusnej relácie o spoločenských fenoménoch Večera s Havranom. So svojimi inscenáciami sa predstavia aj poslucháči umeleckých vysokých škôl. Poslucháči Vysokej školy múzických umení u nás odohrajú autorskú inscenáciu Eve hovoriacu o psychickom zdravý inšpirovanú skutočným príbehom pacientky trpiacej DID. A inscenáciu Umlčané, ktorá ja taktiež autorským projektom. Hovorí o živote žien v Afganistane po tom, čo moc prevzal extrémistický Taliban. Poslucháči Akadémie umení odohrajú inscenáciu Helverova noc, ktorá ukazuje, ako môže silnejúce násilie a militarizmus postihnúť spoločnosť a preniknúť do osobných vzťahov. A festival v našich priestoroch uzavrie čierna komédia Stratiť ruku v Spokane, ktorá hovorí bizarný príbeh Carmichaela, ktorý už niekoľko rokov pátra po svojej ľavej ruke. Po všetkých festivalových predstaveniach bude nasledovať aj diskusia s tvorcami. Prepojeniu dramaturgie a manažmentu sa budeme venovať v pokračovaní workshopov Manažment umenia. A mesiac zakončíme inscenáciou Divadla Jozefa Gregora Tajovské Postaraj sa!, ktorá je príbehom chlapa na materskej dovolenke.
Srdečne vás pozývame.
Názov prímateľa
Kultúrne centrum Museum o.z.

Celkový rozpočet:
23 100,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €