Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Umelecké a vzdelávacie aktivity o. z. Dragúni

Krátky opis
Zámerom projektu - Cyklus Tanečný dom (TD) je sprostredkovanie a propagovanie tradičnej hudobno-tanečnej kultúry jednotlivých regiónov Slovenska, ako aj kultúry iných národností prostredníctvom profesionálne vedenej výučby tanca a vokálnych prejavov. Dlhoročnou súčasťou projektu je cyklus Prezentácia prvkov zapísaných v Reprezent. zozname nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska a ľudstva UNESCO.
Fotogaléria
Názov podujatia
Cyklus Tanečný domov

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
01.07.2021 - 30.06.2022

Popis projektu

Dramaturgický koncept našich TD je zároveň funkčnou a kontinuálnou edukatívnou platformou pre nových "tanečnodomových" pedagógov a muzikantov. Vďaka systematickosti a reálnemu prínosu podujatia k uchovávaniu trad. tanečnej kultúry v súčasnosti sa TD postupne rozširujú po celom Slovenska.Dôvodom, motiváciou a východiskom kontinuálnej realizácie projektu je uskutočňovanie už 20. ročníka celoročných cyklov, vďaka ktorým sa TD - ako alternatívna forma folklorizmu stal obľúbenou a rešpektovanou súčasťou kultúrno-spoločenského života širokého spektra záujemcov o tanec a tradičné umenie na celom Slovensku. Vyučujú profesionálni taneční majstri - členovia zdr. Dragúni, absolventi VŠMU v odbore pedagogika ľudového tanca, absolventi Katedry etnológie a folkloristiky z Nitry, členovia popredných umel. telies a pedagógovia z rôznych miest SR a zahr. Hudobný sprievod na jednotlivých TD zabezpečujú muzikanti špecializujúci sa na štýlovú, tempicky korektnú interpretáciu hudby s ohľadom na samostatnú edukačnú a zábavovú funkciu hrania.

Názov prímateľa
DRAGÚNI

Celkový rozpočet:
69 000,00 €

Výška podpory:
55 000,00 €