Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúra v Župnom dome 2022

Krátky opis
Site specific projekt ODKRYTÉ je inšpirovaný príbehom a životom Emila Friedricha Johanessa Hoenninga O´Carolla alebo aj inak nazývaného ”Podivný Barón”.
Fotogaléria
Názov podujatia
ODKRYTÉ /tanečné predstavenie/

Miesto konania / kraj
Púchov / Púchov

Termín konania
08.06.2022

Popis projektu
Príbeh, ktorý je plný objavovania a neznáma sa prostredníctvom improvizovaného tanca prenesie do súčasného sveta.
Radoslav Piovarči a Lucia Bielik vytvoria svojou tanečnou improvizáciou, inšpirovanou priestorom a jeho históriou, neopakovateľné site specific predstavenie s prvkami tanca, divadla, svetelného dizajnu a súčasnej hudby.
RADOSLAV PIOVARČI
Tanečník, performer, choreograf. Aktívne pôsobí na medzinárodnej scéne súčasného tanca a fyzického divadla od roku 2009. Počas tohto obdobia spolupracoval s tvorcami, divadlami a súbormi ako napr. Lenka Vágnerová & company, Staatstheatre Kassel, Štúdio tanca, Total Brutal company, Verte dance, Veronika Riz, Viirus theatre, Artyci dance company, En Knap group, a i. Okrem pôsobenia ako interpret na zahraničnej scéne sa venuje aj autorskej multižánrovej tvorbe. Od roku 2009 vytvoril ako autor alebo spolu-autor inscenácie: MUNNIE, TAJ DYCH, SET UP, PRA(C)H, MIMO, SONETY 2016, 100 SUOMI FINLAND, ROZPRÁVKY…, DOBRÝ DEŇ PANE, POMÔŽEM?, CHARON, JUST ASK HER. a i. Podieľal sa na viac ako 50-tich projektoch rôznou formou participácie, či už ako interpret, tvorca alebo produkčný.
LUCIA BIELIK
V roku 2009 absolvovala Konzervatórium J. L. Bellu v Banskej Bystrici- odbor tanec. Po ukončení konzervatória nastúpila na VŠMU – odbor pedagogika moderného tanca. Štúdium však ukončila pre nástup do Divadla Štúdio tanca v Banskej Bystrici (2009 – 2011), kde ako profesionálna tanečníčka účinkovala v niekoľkých predstaveniach (Posed, Spomienky tela, Be Bop, Príliš blízko na návrat, Strom, Muscosus...). Zúčastnila sa na viacerých slovenských a zahraničných festivaloch a workshopoch s tanečnými interpretmi a choreografmi (Tomáš Nepšinský, Guy Pauwells, Robert Connor, Yuval Pick, Robert Heaslip, Trisha Brown dance company, Eva Klimačková, Miloš Galko, Daniel Raček...). Od roku 2012 pôsobí ako pedagogička moderného a súčasného tanca na Konzervatóriu J. L. Bellu a ZUŠ J. Cikkera v Banskej Bystrici. Spoluvytvára a vedie študentské zoskupenie The Com/ Company, ktoré pôsobí pri Konzervatóriu J.L. Bellu. Okrem pedagogickej činnosti vytvorila niekoľko desiatok choreografií, zúčastňuje sa so žiakmi a žiačkami na festivaloch a založila podujatie „Večer súčasného tanca“. Spoločne s Michaelou Šeligovou založili občianske združenie tanC kde sa venujú autorskej tvorbe súčasných tanečných predstavení ( poNOIR, Izolácia, Vedomie), pohybovým spoluprácam a improvizácií.
Vstupné: 7€
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Názov prímateľa
PODIVNÝ BARÓN

Celkový rozpočet:
25 600,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €