Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

SPIEVANKY POD POĽANOU - 52. ročník regionálneho festivalu detí v speve ľudovej piesne

Krátky opis
SPIEVANKY POD POĽANOU - 52. ročník regionálneho festivalu detí v speve ľudovej piesne 12.6.2022 (nedeľa) o 16:00 / veľká sála DK A. Sládkoviča Účinkujú žiaci ZŠ z Detvy, Hriňovej, Kriváňa, Očovej a Vígľaša. Interpretov sprevádza Ľudová hudba Jara Hazlingera. Hosť festivalu: Emília Uhrinová z Hriňovej - ukážka tradičného spevu Slovom sprevádza Evka Peknušiaková Vstupenky na podujatie v pokladni DK A. Sládkoviča, denne PO-PIA od 14.00 do 18.00 hod. alebo online na: www.kcdetva.sk
Fotogaléria
Názov podujatia
SPIEVANKY POD POĽANOU - 52. ročník regionálneho festivalu detí v speve ľudovej piesne

Miesto konania / kraj
Detva / Detva

Termín konania
01.01.2022 - 31.12.2022

Popis projektu

Festival Spievanky pod Poľanou má dlhoročnú históriu a aj jeho zásluhou v Detve vyrástli významné osobnosti slovenského hudobného profilu ako napríklad Róbert Puškár, Anna Klimová, Božena Ferancová-Berkyová, Jaroslav Hazlinger, Rastislav Andris, Miroslav Kapec, Nikola Ďuricová atď. Interpretov v počiatkoch festivalu sprevádzala ľudová hudba Ďatelinka s primášom Ondrejom Molotom. V súčasnosti ich sprevádza ľudová hudba Jara Hazlingera. Uvedeniu interpretov na festivale predchádza výberový konkurz. Výberového konkurzu sa zúčastňujú žiaci zo základných škôl v regióne vo veku od 6 do 15 rokov. Interpreti, ktorí prejdú výberovým konkurzom sa následne zúčastňujú skúšok s ľudovou hudbou. Pod vedením Jaroslava Hazlingera sú pripravovaní na účinkovanie priamo na festivale, kde súťažia v dvoch vekových kategóriách. Ich výkon hodnotí odborná porota. Víťazi festivalu obidvoch vekových kategórií sa predstavia v rámci detského programu 55. ročníka Folklórnych slávností pod Poľanou. Projekt je zameraný na vyhľadávanie mladých talentovaných spevákov ľudových piesní a takisto vyhľadávanie doposiaľ nepoznaných ľudových piesní. Organizátor má ambíciu prihliadať na zachovávanie tradičného interpretačného štýlu spevákov a zamedziť unifikácii spevných štýlov. V podaní spevákov staršej generácie bude na podujatí predvedená ukážka tradičného spevu, ktorá môže byť pre mladých interpretov podkladom pre učenie.

Názov prímateľa
Kultúrne centrum Andreja Sládkoviča v Detve

Celkový rozpočet:
2 700,00 €

Výška podpory:
1 800,00 €