Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Pamätnica Jozefa Strečanského - XXI. ročník

Krátky opis
Zámerom projektu je pripomenutie významnej osobnosti regiónu vo výskume , ochrane a propagácii ľudovej kultúry a folklorizmu na Hornej Nitre. Formou súťažnej prehliadky ukázať krásu a rôznorodosť ľudových hudobných nástrojov , interpretačné umenie inštrumentalistov – neprofesionálnych interpretov . Súčasne je formou účinkovania hosťa ĽH FS Tekovan zo Starého Tekova.
Fotogaléria
Názov podujatia
Pamätnica Jozefa Strečanského - XXI. ročník

Miesto konania / kraj
Poluvsie / Prievidza

Termín konania
11.06.2022

Popis projektu

Zámerom projektu je pripomenutie významnej osobnosti regiónu vo výskume , ochrane a propagácii ľudovej kultúry a folklorizmu na Hornej Nitre. Formou súťažnej prehliadky ukázať krásu a rôznorodosť ľudových hudobných nástrojov , interpretačné umenie inštrumentalistov – neprofesionálnych interpretov . Cieľom je pritiahnutie mladých ľudí k spoznávaniu a šíreniu ľudovej kultúry. Spoluorganizátorom podujatia je Obec Poluvsie. V súťažnej časti prehliadky pravidelne účinkuje viac ako 20 interpretov vo veku od 3 do aj 80 rokov zo všetkých regiónov SR ( Turiec, Horehronie, Považie a iné ). Prínos projektu je hlavne v ďalšom prehlbovaní a spoznávaní tradičnej a ľudovej kultúry Hornej Nitry a prostredníctvom účinkujúcich z iné regióny SR. Hlavným výstupom projektu je propagácia tradičnej a ľudovej kultúry s hlavným zameraním na región Hornej Nitry. Súčasne je formou účinkovania hosťa z iného regiónu ponúknutá účastníkom možnosť spoznať aj ľudovú kultúru a folklór iných oblastí SR. V tomto ročníku je to ĽH FS Tekovan zo Starého Tekova. Prehliadka vytvára priestor na prezentáciu hry na tradičné ľudové hudobné nástroje všetkých regiónov SR pre všetky vekové kategórie.

Názov prímateľa
LUBENÁ - združenie pre výskum, ochranu, propagáciu a šírenie tradičnej a ľudovej kultúry

Celkový rozpočet:
1 700,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €