Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výtvarné a edukačné programy Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici

Krátky opis
Celoročné tvorivé dielne pre deti a mládež Výtvarné a edukačné programy sprístupňujú zážitkovou formou aktuálne výstavy deťom, žiakom a študentom MŠ, ZŠ, SŠ a ZUŠ.
Fotogaléria
Názov podujatia
Výtvarné a edukačné programy Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici

Miesto konania / kraj
Senica / Senica

Termín konania
01.02.2022 - 20.12.2022

Popis projektu

Výtvarné a edukačné programy Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici v roku 2022 sú vzdelávacím projektom, určeným pre deti a mládež, rodiny s deťmi, pedagógov, laickú aj odbornú verejnosť. Zámerom projektu je rozvíjať vedomosti cieľovej skupiny v oblasti klasickej obrazovej kultúry – spoznávanie diel prostredníctvom zbierky Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici a tiež práca so zdigitalizovanými dielami galérie. Projekt bude tiež zabezpečovať sprievodné výtvarné a edukačné programy k najvýznamnejším podujatiam Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici vrámci novovzniknutého oddelenia galerijnej pedagogiky. 

Hlavným cieľom projektu je realizácia odborných podujatí, umeleckých a edukačných programov pre deti, mládež i ľudí žijúcich nielen na území mesta a okresu Senica a regiónu Záhorie, ale aj celého Slovenska.
Hlavné projektové aktivity sú – Výtvarné a edukačné programy pre školy, Letný ateliér, Nedeľný ateliér, Arteterapia, XXL Art, publikácia s pracovnými listami.

Projekt je zameraný na výtvarné a edukačné programy rozvíjajúce poznatky, vedomosti a zručnosti konkrétnych cieľových skupín. Cieľom spoznávania umeleckých diel zo zbierok ZGJM a zdigitalizovaných umeleckých diel je vytvárať kultúrne hodnoty a rozvíjať záujem o výtvarné umenie, formálne aj neformálne vzdelávať, rozvíjať individuálne umelecké záujmy i talent.

Názov prímateľa
Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici

Celkový rozpočet:
2 650,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €