Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Aktivity Asociácie Bratislava v pohybe

Krátky opis
DANCE ON je miniséria predstavení súčasného tanca zo stredoeurópskeho regiónu. Pripravili sme ju s cieľom ponúknuť vám a našej tanečnej komunite zahraničnú tvorbu, ktorá vzniká vo veľmi podobných podmienkach. Do česko-slovensko-maďarského výberu sa dostali inscenácie so zaujímavými témami, špecifickým pohybovým rukopisom, v kvalitnom podaní vyzretých interpretačných osobností. Veríme, že DANCE ON bude pravidelným formátom, ktorým vždy pred letom obohatíme ponuku súčasného tanca v Bratislave.
Fotogaléria
Názov podujatia
DANCE ON

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
30.05.2022 - 17.06.2022

Popis projektu

DANCE ON je miniséria predstavení súčasného tanca zo stredoeurópskeho regiónu. Pripravili sme ju s cieľom ponúknuť vám a našej tanečnej komunite zahraničnú tvorbu, ktorá vzniká vo veľmi podobných podmienkach. Do česko-slovensko-maďarského výberu sa dostali inscenácie so zaujímavými témami, špecifickým pohybovým rukopisom, v kvalitnom podaní vyzretých interpretačných osobností. Veríme, že DANCE ON bude pravidelným formátom, ktorým vždy pred letom obohatíme ponuku súčasného tanca v Bratislave.


30. mája 20,00 hod                     A4 - priestor súčasnej kultúry 

Góbi Dance Company / HU: FREESTYLE

Japonsko-maďarská koprodukcia

Diela Rity Góbi sa vyznačujú tak odvážnymi experimentmi, ako aj starostlivo komponovanou choreografiou. Hlavnými črtami jej štýlu sú geometria, minimalizmus a snaha o redukciu vyjadrovacích prostriedkov. Jej najnovšia inscenácia otvára dvere do sveta hravého jedinca.

Freestyleoví plavci prinášajú na javisko súťaživosť, ale aj hravosť a pocit slobody.

 

Choreografia: Rita Góbi

Tanec: Ruri Mito (JP) / Fanni Esterházy & Rita Góbi

  

Anton Ovchinnikov / UA: MONOCHROME (film)

Obrazy tohto filmu sú jednoduché, jeden interpret, krajina, zopár symbolov, ich prostredníctvom autor vytvára silnú atmosféru, sprostredkúva pocity mnohých, ktorí žijú a dennodenne sa stretávajú s krutosťou vojny na Ukrajine. Film vznikol v apríli 2022 v dedine Morozivka v Kyjevskej oblasti.

Video & strih, choreografia, hudba, interpretácia: Anton Ovchinnikov

 

6. júna 20,00 hod                   A4 - priestor súčasnej kultúry

Adrienn Hód, Martina Hajdyla, Soňa Ferienčíková / HU/CZ/SK: SOFT SPOT

 

Slovenská premiéra v spolupráci s festivalom B.EDGE.FEST

 

Soft Spot je experimentálne fyzické predstavenie zrodené v spolupráci slovenských tanečníc Martiny Hajdyly, Sone Ferienčíkovej a maďarskej choreografky Adrienn Hód. Prostredníctvom improvizácie a výskumu fyzického tela skúmajú vzťah medzi telom, osobnosťou a významom. Čo nám hovorí tvár, gesto, postavenie a pohyb tela? Ako komunikujeme prostredníctvom tela s ostatnými? Soft Spot hravo skúma ľudské vlastnosti, pýta sa, čo nás ako ľudí definuje a obzerá sa po skrytom citlivom mäkkom mieste” vo vnútri nás samotných.

 

Choreografia: Adrienn Hód 

Tvorba a interpretácia: Martina Hajdyla, Soňa Ferienčíková

Koprodukcia: ME-SA, BOD.Y o.z., HODWORKS



17. júna 20,00 hod                A4 - priestor súčasnej kultúry 

Iryna Plotnikova / UA: MINIATÚRY

Iryna je choreografka a hlavná pedagogička v tanečnej škole Totem v Kyjeve. Pôsobila ako režisérka a choreografka v divadlách na Ukrajine. Za svoju choreografickú prácu získala viacero ocenení (YAGP Choreography Award Barcelona, Grand Prix de la Dance Italy, World of Dance 1. cena Junior Division solo). Vytvorila viac ako 300 tanečných miniatúr, ukážky ktorých vám ponúkame.

 

Cécile Da Costa / CZ: ROSELYNE

Žena menom Roselyne hľadá svoje miesto.

Svoje miesto v miestnosti, svoje miesto v očiach ostatných, svoje miesto v živote. Chce byť neviditeľná. Nechce rušiť, pochybuje. Vždy sa za niečím schováva. Našla svoju rastlinu. Roselyne môže byť odrazom našich pochybností, rozhodnutí, ktoré sme neurobili, možností, ktoré sme nevyužili. Je úplne nedokonalá, tak ako my ostatní. 

 Námet, koncept, choreografia, tanec: Cécile Da Costa

Producent: ProFitArt

Koproducent: Studio Alta


DANCE ON je súčasťou projektu Aktivity Asociácie Bratislava v pohybe. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. 

Názov prímateľa
Asociácia Bratislava v pohybe

Celkový rozpočet:
29 910,00 €

Výška podpory:
25 000,00 €