Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Čítajme a tvorme v knižnici

Krátky opis
Hodvábna cesta vznikla pred viac ako 2000 rokmi ako obchodná cesta medzi Čínou a Európou. V dobe svojho najväčšieho rozmachu patrili mestá na nej ležiace medzi najbohatšie na svete. Boli to mestá ako Samarkand, Buchara, Chiva, merv a Biškek. Ako sa žije v týchto mestách sa dozviete na prednáške spojenej s prezentáciou.
Fotogaléria
Názov podujatia
Hodvábna cesta - cestovateľská prednáška spojená s prezentáciou

Miesto konania / kraj
Michalovce / Michalovce

Termín konania
26.05.2022

Popis projektu

Cestovateľ  Mgr. Lucián Gonda  je pedagógom na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach a zakladateľom zahraničných exkurzií pre študentov GPH. Je krížovkárom, kvízmajstrom a vášnivým cestovateľom. Má rád netradičné cesty,  na ktorých spoznáva kultúru a ľudí navštevovaných krajín. V jeho prednáške Hodvábna cesta sa čitatelia a návštevníci knižnice dozvedia kedy vznikla, ktoré svetadiely spájala a ktoré mestá v dobe svojho najväčšieho rozmachu patrili medzi najbohatšie na svete (Samarkand, Buchara, Chiva, Merv a Biškek.). Dozvedia sa aj zopár ďalších vecí napr., ako vznikla Brána do pekla v turkménskej púšti, alebo kto skúpil svojho času takmer všetok mramor na svetových trhoch.

Názov prímateľa
Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach

Celkový rozpočet:
5 550,00 €

Výška podpory:
4 900,00 €