Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

ooo_2022

Krátky opis
Biofónický koncert pre zborové obsadenie
Fotogaléria
Názov podujatia
In A♭ (Hi-fi) | Zvukové topografie #1

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
16.05.2022

Popis projektu

Biofónický koncert pre zborové obsadenie

„Na tých miestach vymiera všetko živé. To je príznak takzvaného vnútorného vysychania planéty Lesná hruď. [...] Do boja proti tomuto hroznému javu vnútorného vysychania nasadili inoplanéťania svoje najlepšie sily, obrovské vedecké aj materiálne prostriedky. [...] V súčasnosti sa vo vedeckých kruhoch Lesnej hrude vedie o osude planéty všeobecná diskusia – či sa majú so zväčšeným úsilím pokúšať zistiť príčiny vnútorného vysychania a hľadať spôsob, ako zastavit túto potenciálnu katastrofu, alebo si majú, kým je čas, nájsť vo vesmíre novú planétu, zodpovedajúcu ich životným potrebám, a začat časom masové presídľovanie na nové miesto s cieľom premiestiť a obnovit lesnohrudiansku civilizáciu. Zatial ešte nie je jasné, ktorú planétu majú vo výhľade. Tak či onak, na tejto planéte by mohli žiť ešte mnohé milióny rokov, preto človeka zaráža, že už dnes rozmýšľajú o takej vzdialenej budúcnosti, že sú zachvátení toľkým zápalom a aktivitou, akoby sa tento problém týkal terajšej generácie. Vari nikomu neskrsla v hlave podlá myšlienka: A po nás nech príde trebárs potopa?“

­Čingiz Ajtmatov – Deň dlhší ako ľudský vek, 1980. Preklad: Elena Krišková, 1983.

Zvukové topografie sú séria akustických podujatí v autorskom koncepte Fera Királya a Evy Vozárovej / ooo. 
MIESTO A ČAS STRETNUTIA:
16. 5., 19:15, koniec ulice Pri gaštanovej aleji, Rusovce


Názov prímateľa
ooo

Celkový rozpočet:
14 540,00 €

Výška podpory:
13 000,00 €