Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Medzinárodný festival SCHEMNITIENSIS

Krátky opis
Medzinárodný hudobný festival SCHEMNITIENSIS usporadúva Hudobná a umelecká akadémia Jána Albrechta Banská Štiavnica už od r. 2012. Festival je zameraný na prezentáciu a konfrontáciu popredných interpretov a súborov zo Slovenska a zahraničia. Doterajšie festivaly sa svojím zameraním a umeleckými výstupmi stretli s veľmi priaznivým ohlasom nielen u odborníkov, ale aj u záujemcov o kvalitné hudobné umenie.
Fotogaléria
Názov podujatia
Fantazijný svet flauty a klavíra

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
15.05.2022

Popis projektu

Program:

Bohuslav Martinů (1890-1959)

Sonáta č.1 pro flétnu a klavír

Allegro moderato

Adagio

Allegro poco moderato

Erik Satie (1866-1925)

Sports et Divertissements

Cécile Chaminade (1857-1944)

Sérenade aux étoiles, op. 142

Jan Novák (1921-1984)

Chorae Vernales

Con liberta. Allegretto 

Andante

Hana Hána

je flétnistkou, vokalistkou a performerkou. Vystudovala flétnu na Konzervatoři Brno u Boženy Růžičkové a vloni absolvovala magisterské studium na JAMU u Václava Kunta. Během studia byla přijata do akademie Filharmonie Brno, akademie pražského orchestru FOK a stala se členkou orchestru Národního divadla v Brně. Od roku 2020 působí jako pedagožka na Konzervatoři Brno, kde je současně garantkou vzdělávacích kurzů pro skupinu dechových dřevěných nástrojů. Jako sólistka vystoupila                   s Moravskou filharmonií Olomouc, Štátnym komorným orchestrom Žilina, Moravským komorním orchestrem, Police Symphony Orchestra a dalšími. Pravidelně vystupuje na recitálech (Provence), koncertech i festivalech (Audio Art Krakow, Music Olomouc, Festival Opera, Varhanní festival Brno, ForFest, Setkávání nové hudby plus, Janáček Brno a další). Zaměřuje se na multimediální tvorbu, kdy propojuje hru na flétnu, zpěv, pohyb, dramatické ztvárnění i improvizaci. Spolupracuje s ISHA triem a dalšími. Věnuje se lektorské činnosti (hudební workshopy, muzikoterapie, jóga). Absolvovala kurzy u významných flétnistů (J. Bálint, C. Levine, R. Winn   a další), zpěvaček (I. Bittová, I. Kellarová) a improvizátora Davida Mosse.


Sára Medková

patří mezi výrazné postavy mladých českých pianistů. Je vyhledávanou komorní partnerkou mnoha předních českých i zahraničních sólistů (Iva Bittová, Gareth Davis, Clara Novak, Lukáš Klánský, Vinny Golia, Gabriela Vermelho, Štěpán Filípek). Koncertovala ve většině evropských zemí stejně jako v Asii a USA (Murchinson Performing Center, Shanghai Symphony Hall, Wild Beast, Roy O. Disney Hall, Royal Conservatory Haag). V roce 2018 debutovala v Dallasu v Dvořákově klavírním koncertu. Absolventka pražské HAMU (Peter Toperczer, Ivo Kahánek) a JAMU (Ivo Medek) strávila dva semestry na Hochschule Carl Maria von Weber Dresden (Arkadij Zenzipér), je laureátkou několika mezinárodních soutěží (Itálie, Česká Republika, Rakousko), vystupuje pravidelně na významných festivalech (Praha, Shanghai, Madrid, Porto, Beograd, Denton, Warsaw, Los Angeles, Krakov, Tirana). Jako jediná česká pianistka vystoupila          se sólovým recitálem na prestižním festivalu PIANODROM v Albánii. CD De Profundis, které vydala pod labelem Arta Records vzbudilo pozitivní ohlas jak u odborné, tak i laické veřejnosti. Její úspěšný debut na mezinárodním festivalu New Music Week v Šanghaji 2015 kritika označila jakoumění nejvyšších kvalit“.

Názov prímateľa
Hudobná a umelecká akadémia Jána Albrechta - Banská Štiavnica, s.r.o.

Celkový rozpočet:
5 100,00 €

Výška podpory:
4 500,00 €