Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstava "Začepčený Spiš"

Krátky opis
Podtatranské múzeum v Poprade pozýva návštevníkov na výstavu Začepčený Spiš, ktorá prezentuje tradíciu pokrývok hlavy vydatých žien na Spiši prostredníctvom čepcov z obcí bývalej Spišskej župy. Okrem tradičných čepcov zo Spiša sú súčasťou výstavy aj meštianske typy čepcov, šatky a dievčenské party. Vernisáž výstavy sa uskutoční v rámci Noci múzeí a galérií 14. mája 2022 v sobotu o 16:00 s bohatým kultúrnym programom a vystúpením folklórneho súboru Zespół Folklorystyczny „Hajduki“ z Łapsz Wyżny
Fotogaléria
Názov podujatia
Začepčený Spiš

Miesto konania / kraj
Poprad / Poprad

Termín konania
14.05.2022 - 30.09.2022

Popis projektu

Podtatranské múzeum v Poprade pozýva návštevníkov na výstavu Začepčený Spiš, ktorá prezentuje tradíciu pokrývok hlavy vydatých žien na Spiši prostredníctvom čepcov z obcí bývalej Spišskej župy. Okrem tradičných čepcov zo Spiša sú súčasťou výstavy aj meštianske typy čepcov, šatky a dievčenské party. "Začepčený Spiš“ predstavuje spojenie ukážky zbierkových predmetov Podtatranského múzea v Poprade, Múzea v Kežmarku a predmetov zo súkromných zbierok.

Vernisáž výstavy sa uskutoční v rámci Noci múzeí a galérií 14. mája 2022 v sobotu o 16:00 s bohatým kultúrnym programom a vystúpením folklórneho súboru Zespół Folklorystyczny „Hajduki“ z Łapsz Wyżnych.

Výstavu "Začepčený Spiš" z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

The exhibition "Začepčený Spiš" was supported using public funding by Slovak Arts Council.

Názov prímateľa
Podtatranské múzeum v Poprade

Celkový rozpočet:
3 334,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €