Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavné a vzdelávacie aktivity OZ Galérie X

Krátky opis
Študentka Vysokej školy výtvarných umení Klára Kusá vystavuje cyklus kresieb s názvom „Pseudoféra, v procese hľadania“. Abstraktné tušové kresby sú inšpirované slovenským konceptuálnym umením, matematikou či filmom Počiatok.
Fotogaléria
Názov podujatia
Pseudosféra v procese hľadania

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
02.05.2022 - 14.05.2022

Popis projektu



Výstava veľkoformátových kresieb, ktoré úsporným spôsobom reflektujú autorkine vnútorné rozpoloženie, hľadanie vlastnej identity.Inšpiračnými zdrojmi pre tento projekt sa pre autorku stali autori ako Július Koller, Dezider Tóth, Rudolf Sikora či Stano Filko. Symbolom otáznik, čiara, výkričník či šípka dáva nový, svojský význam. Kusá však ide ďalej a hľadá vlastný symbol, ktorý by manifestoval jej existenciu v tomto svete. Momentálne je ním útvar s názvom pseudosféra. „Pseudosféra je matematické teleso. Matematika pre mňa vždy bola paradoxne veľmi nelogická. Nerozumiem číslam. A keď som si opätovne pozrela filmový blockbuster Počiatok, povedala som si, že pseudosféra je to správne teleso. Dala som ho aj do názvu výstavy, ale nechala som ho otvorený. Preto aj ten dodatok, „v procese hľadania,“ hovorí. Výstavu kurátoruje Celestína Minichová, študentka intermédií na Vysokej škole výtvarných umení. Spolupracovali už na projekte Skins I live in. Minichová dodáva: „Pseudosféru tvoria dimenzie rôznych premýšľaní, kde chápanie jedného nevylučuje druhé, umožňuje tak opakované návraty či nekonečné stávanie sa. Žitie pseudosféry je manifestom bytia.

Autorka počas výstavy pripraví komentovanú prehliadku.

 

Názov prímateľa
OZ Galéria X

Celkový rozpočet:
9 000,00 €

Výška podpory:
8 000,00 €