Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Mládež spieva 2022

Krátky opis
51. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky Mládež spieva 2022 sa uskutoční v dňoch 13. - 15. mája v Prievidzi. Slávnostné otvorenie s vystúpením hosťa - Pěveckého sboru ARTEP z Orlovej (ČR) sa bude konať v Kostole sv. Bartolomeja, súťaž, galakoncert so sprievodom orchestra ZUŠ L. Stančeka v Prievidzi, ako aj workshopy pre členov speváckych zborov a dirigentov sa uskutočnia v Kultúrnom a spoločenskom stredisku v Prievidzi.
Fotogaléria
Názov podujatia
Celoštátna postupová súťaž a prehliadka detských a mládežníckych speváckych zborov Mládež spieva 2022

Miesto konania / kraj
Prievidza / Prievidza

Termín konania
13.05.2022 - 15.05.2022

Popis projektu

Mládež spieva 2022

51. ročník Celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky detských a mládežníckych speváckych zborov

13. – 15. mája 2022

Kostol sv. Bartolomeja, Prievidza

Kultúrne a spoločenské stredisko v Prievidzi

 

Srdečne Vás pozývame na celoštátnu postupovú súťaž a prehliadku detských a mládežníckych speváckych zborov Mládež spieva 2022, ktorej  51. ročník sa uskutoční v dňoch 13. – 15.  mája 2022 v Kostole sv. Bartolomeja v Prievidzi a v Dome kultúry v Prievidzi.

 

Vyhlasovateľom a odborným garantom prehliadky je Národné osvetové centrum v Bratislave Ministerstva kultúry SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Hlavným organizátorom je Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

 Spoluorganizátormi sú mesto Prievidza, Kultúrne  spoločenské stredisko v Prievidzi, ZUŠ Ladislava Stančeka v Prievidzi, Hudobná fond, Bratislava, Okresný úrad, Trenčín, odbor školstva.

 

Hlavný partnerom podujatia je Fond na podporu umenia.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Podujatie sa koná s finančným príspevkom Národného osvetového centra, Bratislava, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR  a Hudobného fondu.

 

Záštitu nad podujatím prevzala primátorka mesta Prievidza JUDr. Katarína Macháčková

 51. ročníka sa zúčastní 10 súťažných detských a mládežníckych speváckych zborov z celého Slovenska.

 Hosťom prehliadky, ktorý vystúpi na otváracom koncerte je Pěvecký sbor Artep z Orlovej (ČR) pod vedením dirigentky Petry Rašíkovej.

 Sprievodnými podujatiami prehliadky budú Burza nôt, publikácií a CD albumov Hudobného fondu, workshopy pre členov speváckych zborov a dirigentov pod vedením renomovaných lektoriek Dariny Andučič Tóthovej a Tatiany Švajkovej.

Spevácke zbory zaspievajú aj pre  školy a zariadenia pre seniorov v Prievidzi. 

Záverečný galakoncert prinesie nielen mená víťazov prehliadky, ale „pokrstíme“ aj Zbierku piesní pre detské spevácke zbory – Belo Felix: Voláme vás!


PROGRAM:

Piatok 13. máj 2022, Kostol sv. Bartolomeja

 

19:00                     Slávnostné otvorenie prehliadky

                               Pěvecký sbor Artep, Orlová, ČR, diriguje: Petra Rašíková

Sobota 14. máj 2022,Kultúrne a spoločenské stredisko v Prievidzi

09:30                                    Súťažná prehliadka detských a mládežníckych speváckych zborov        

                                               

13:00 -19:00                       Burza nôt, publikácií a CD albumov

                                               V spolupráci s Hudobným fondom 

19:00                                    Záverečný galakoncert so sprievodom Orchestra ZUŠ L. Stančeka v Prievidzi spojený so slávnostným odovzdávaním cien a krstom Zbierky piesní pre detské spevácke zbory – Belo Felix: Voláme vás!


Vstup na všetky podujatie prehliadky je voľný.

Názov prímateľa
Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

Celkový rozpočet:
29 490,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €