Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

UČITELIA I DEJATELIA

Krátky opis
Prezentácia a beseda o tvorbe, ako aj kultúrnom pôsobení na Spiši. Spojené s komentovanou prehliadkou výstavy. Uvádza kurátorka výstavy Mgr. Kamila Paceková - GUS. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
ORBIS PICTUS / ROZHOVORY O UMENÍ: UČITELIA I DEJATELIA - EMIL LABAJ, RUDOLF RABATIN

Miesto konania / kraj
Spišská Nová Ves / Spišská Nová Ves

Termín konania
27.04.2022

Popis projektu

Prezentácia a beseda o tvorbe, ako aj kultúrnom pôsobení na Spiši. Spojené s komentovanou prehliadkou výstavy. Uvádza kurátorka výstavy Mgr. Kamila Paceková - GUS. Projekt z verejných zdrojov podporil https://www.fpu.sk/sk/" style="background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; color: rgb(0, 0, 0); outline: none !important;">Fond na podporu umenia. 

 

EMIL LABAJ pôsobil ako riaditeľ Mestského kultúrneho centra v Spišskej Novej Vsi (1991 - 2021). Výtvarnej tvorbe sa venuje od detstva, hlavne kresbe, grafike a maľbe, pri ktorých sa inšpiruje hudbou, poéziou i divadlom.

 

RUDOLF RABATIN bol dlhoročným výtvarným pedagógom vo Svite a v Poprade, ako aj riaditeľom Tatranskej galérie (1989 - 1997), ktorý sa zaslúžil o získanie Elektrárne (1992) pre alternatívne výtvarné a kultúrne dianie v Poprade. Aktívne participuje na výstavách Umeleckej besedy (od 2013).

 

Vstupné: dobrovoľné. 

Názov prímateľa
Galéria umelcov Spiša

Celkový rozpočet:
3 500,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €