Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

festHUDOBNE

Krátky opis
Slovenský producent, dídžej, multiinštrumentalista a spevák FVLCRVM, aktuálny držiteľ ceny “Nahrávka roka” za EP Attentioncore v žánrovej kategórii Elektronická hudba v rámci Radio_Head Awards.
Fotogaléria
Názov podujatia
FVLCRVM

Miesto konania / kraj
Martin / Martin

Termín konania
06.05.2022

Popis projektu

Slovenský producent, dídžej, multiinštrumentalista a spevák FVLCRVM, aktuálny držiteľ cenyNahrávka roka” za EP Attentioncore v žánrovej kategórii Elektronická hudba v rámci Radio_Head Awards.

S požičaným menom od ruskej stíhačky našiel FVLCRVM formu v nekonzistentnosti, niekde na hrane medzi mainstreamom a undergroundom. Skreslenú a nepravidelnú ADHD produkciu okrajových klubových žánrov preplieta popovými linkami, v ktorej počuť silnú inšpiráciu zvukov 90-tych rokov. 

FVLCRVM začal ako inštrumentálny producent, no časom sa rozhodol pracovať aj so svojím hlasom. Ukázalo sa, že to bol dobrý krok a skladba “Hi!”, v ktorej ako prvej FVLCRVM aj spieva, bola zaradená ako číslo 1 do renomovaného playlistu „Fresh Finds“ na Spotify.

"Hi" odštartovala FVLCRVMovu premenu z producenta a DJa na interpreta. Jej zaradenie do 100 najlepších skladieb roka získalo bratislavskému umelcovi pozornosť známejších kanálov a rádií, mimo iných sa dostal do playlistu BBC Radio 6music a hrala ho Mary Anne Hobbs. Netrvalo dlho a FVLCRVMa podpísal Mom I Made It, sublabel rakúskeho vydavateľstva Universal Music.

Singel „Words“ priniesol náhľad na FVLCRVMovu verziu dystopickej budúcnosti. “Words” sa tiež dostal do selekcie Song Of The Day na legendárnom americkom rádiu a umeleckej platforme KEXP, kde ho hral uznávaný DJ Kevin Cole.

FVLCRVMove živé vystúpenia búrajú bariéry medzi DJ setom a živým predstavením. Aj tým sa mu podarilo osloviť dramaturgov dvoch najvýznamnejších showcase festivalov v Európe holandského ESNS a nemeckého Reeperbahn. Debutové EP Attentioncore vyšlo v lete 2020 a na jar 2021 získal práve za tento album ocenenie “Nahrávka roka” v žánrovej kategórii Elektronická hudba v rámci Radio_Head Awards.


Názov prímateľa
Kultúrne centrum Museum o.z.

Celkový rozpočet:
12 750,00 €

Výška podpory:
10 000,00 €