Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Banskoštiavnické kladivká 2022

Krátky opis
Celoslovenská klavírna súťaž pre žiakov základných umeleckých škôl v hre na klavíri. Súťaž sa zameriava na objavovanie a približovanie tvorby mladých slovenských skladateľov mladým klaviristom. Súťaž tak vytvára platformu nielen pre interpretáciu súčasnej hudby, ale aj pre jej vznik. Porotu tvoria významní slovenskí klaviristi a pedagógovia vysokých škôl a konzervatórií. Súťaž intenzívne spolupracuje s AU v Banskej Bystrici a Slovenskou sekciou ISCM.
Fotogaléria
Názov podujatia
Banskoštiavnické kladivká 2022 - klavírna súťaž pre žiakov základných umeleckých škôl v sólovej a štvorručnej hre

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
04.05.2022 - 05.05.2022

Popis projektu
Po dvoch rokoch, kedy pandémia neumožnila zrealizovanie celoslovenskej klavírnej súťaže Banskoštiavnické kladivká, je ZUŠ v Banskej Štiavnici odhodlaná v roku 2022 zorganizovať jej ďalší ročník. Vzhľadom na dobu a skúsenosti sa formát súťaže nezmení – kategórie sólovej aj štvorručnej hry hodnotené dvoma súbežnými porotami. Pre kľudnejší priebeh bude súťaž prebiehať počas dvoch dní. Aktuálny ročník bude opäť klásť dôraz na majoritné zastúpenie slovenskej tvorby v súťažnom repertoári. Súťaž od svojho vzniku úzko spolupracuje s Akadémiou umení v Banskej Bystrici a Slovenskou sekciou ISCM, ktoré na súťaži udeľujú cenu Akadémie umení a cenu ISCM. Vzhľadom na prebiehajúcu pandemickú situáciu ráta v nepriaznivých podmienkach organizátor aj s „virtuálnou“ podobou súťaže, a to hodnotením zaslaných video nahrávok súťažných výkonov.

Názov prímateľa
Základná umelecká škola Banská Štiavnica

Celkový rozpočet:
3 900,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €