Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Medzinárodný festival SCHEMNITIENSIS

Krátky opis
Medzinárodný hudobný festival SCHEMNITIENSIS usporadúva Hudobná a umelecká akadémia Jána Albrechta Banská Štiavnica už od r. 2012. Festival je zameraný na prezentáciu a konfrontáciu popredných interpretov a súborov zo Slovenska a zahraničia. Doterajšie festivaly sa svojím zameraním a umeleckými výstupmi stretli s veľmi priaznivým ohlasom nielen u odborníkov, ale aj u záujemcov o kvalitné hudobné umenie.
Fotogaléria
Názov podujatia
Medzinárodný festival SCHEMNITIENSIS 2022 - Jazzový koncert

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
08.05.2022

Popis projektu

Jazzový koncert bude dokonalou príležitosťou priniesť obecenstvu okrem ozajstného umeleckého zážitku, vďaka profesionálne aranžovaným skladbám, vysokej kvality sólistov a účinkujúcich, aj radosť zo života so štipkou humoru. Inými slovami taký hudobný zážitok, ktorý nám pomôže uniknúť z reality všedných dní. Koncepciou je myšlienka oživiť pôvodnú esenciu džezu, hudby slobody, z tých časov keď sa na koncertoch ešte tancovalo. Zaznejú skladby veľkých majstrov New Orleans, R&B a funkových kompozícií v čerstvej inštrumentácií a hravom prevedení.

ÚČINKUJÚCI:

Bálint Takács je profesionálny hráč na bicie nástroje, hudobný skladateľ a učiteľ s viac ako pätnásťročnou  praxou v hudobnom priemysle a vzdelávaní. Hru na bicie nástroje študoval pod vedením Jánosa Sramkóa, Jenőa Eszea, Gáboar Csekea, Kornéla Fekete-Kovácsa, Janóa Tótha, Balázsa Neumanna a mnohých ďalších. Pravidelne hráva s mnohými skvelými kapelami a hudobníkmi ako István Fekete, Zsolt Csókás, Jenő Fekete, Ghymes, Eszter Takáts, Jenő Esze, GUP, Jóvilágvan, Jambalaya, MS Amera Show Band, Tamás Kontor, Misi Horváth, Ágnes Szász, Juli Fábián a mnoho ďalších. Momentálne študuje na Hudobnej a umeleckej akadémií Jána Albrechta v Banskej Štiavnici. 



Zoltán Nemes (klávesy, spev)

Spievajúci klavirista je významnou hudobnou osobnosťou maďarského klubového života. Účinkoval na mnohých prestížnych hudobných podujatiach v Európe a Spojených štátoch s umelcami ako, Hobo, Hiperkarma, Little G Weevil, Lousiana Mojo King (USA), Karen Carroll (USA), Jeanne Karoll (USA), Ian Siegal (UK), Monthy Waters (D), Ripoff Raskolnikov (AU). Momentálne je kapelníkom zoskupenia Jambalaya, s ktorou hrajú tzv. „New Orleans Music Show“.

Miklós Bellák (gitara)                         

Študoval na prestížnych hudobných školách v Budapešti gitaru a jazzovú gitaru. Po ukončení hudobnej školy Postás, prešiel na MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdió a neskôr na Vienna Konservatorium Budapest. Momentálne hrá v divadle Kolibri a je stálym členom hudobnej skupiney Jambalaya.

Tamás Sóvári (trúbka)

Profesionálny trubkár pôsobí ako interpret, pedagóg a organizátor hudobných podujatí už viac ako 15 rokov. Študoval na Jazzovej Akadémiiy Ferenca Liszta v Budapešti. V súčasnosti je učiteľom hry dychových nástrojov a pôsobí v kapelách: Signal Music Group, Jazz Mania Big-Band, Jambalaya a Little G Band „Jambalaya Horn Section“.

László Varga  (basová gitara)

Od detsva sa učil spev a hru na gitare. Počas strednej školy sa začal venovať  aj basovej gitare. Bol členom mnohých kapiel a produkcií a ako štúdiový hudobník sa podieľal na mnohých nahrávkach s kapelami, ako Little G Weevel, Groovehouse, Jambalaya, Ripoff Raskolnikov Band, Frenk, Pál Utcai Fiúk, Hiperkarma a Presser Gábor.

Zsolt Magda (saxofón)

Mladý saxofonista, ktorý okrem barytónového a tenorového saxofónu hrá aj na bicích nástrojoch vyštudoval na jazzovej odbornej strednej skole B. Bartóka saxofón, bicie a neskôr jazzový saxofón na Jazzovej Akadémii Ferenca Liszta v Budapešti.

Tamás Szabó (bicie nástroje)

Vyštudoval hudobnú školu MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdió, kde boli jeho majstrami Vilmos Jávori a neskôr János Solti. Hral a hrá v projektoch, ako Ghymes, Kelemen Kabátban, Shrek muzikál, Blues Brothers, Fidlikant na streche, Pál Dénes, Jász Andris, Feke Pál Boggie a Jambalaya.

 

 




Názov prímateľa
Hudobná a umelecká akadémia Jána Albrechta - Banská Štiavnica, s.r.o.

Celkový rozpočet:
5 100,00 €

Výška podpory:
4 500,00 €