Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Transformace

Krátky opis
Projekt Transformace jako součást kolektivní sochařské výstavy. Témou výstavy je reflektovat aktuální situaci, pandemii, změny životního i společenského prostředí. Výstava QUO VADIS v Záhorské galerii v Senici. https://www.zgjm.sk/vystavy/archiv-vystav/2021-2/quo-vadis/
Fotogaléria
Názov podujatia
Quo Vadis

Miesto konania / kraj
Senica / Senica

Termín konania
28.01.2022 - 27.03.2022

Popis projektu

Projekt Transformace je sérií 7 plastik. Plastiky jsou variabilních rozměru, max 40 cm. Spolu tvoří instalaci, výsek fiktivní zahrady. Instalace pro výstavu Quo Vadis v Záhorské galerii je na třech masivních soklech. Instalace vytváří jakýsi výsek zahrady, výsek reality, ve které vznikají pomníky rostlinám. Jaké by to bylo, kdyby byli rostliny tak vzácné, že by se jim stavěli pomníky. Kameny ožívají, všudypřítomné kabely se stávají novým podhoubím. V galerijním prostředí na sterilních bílých soklech působí plastiky jako přinesené artefakty. Stávají se předmětem výzkumu návštěvníků galerie. Například Kámen zarostlý srstí je velmi dobře přijímán studenty, jimž galerijní mediátorka umožňuje prohlédnout si jej detailně.



Názov prímateľa
Ludmila Pohlová

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 276,00 €