Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Ornament

Krátky opis
Kysucké múzeum pozýva návštevníkov na novú výstavu Ornament, ktorú z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Výstava, ktorá potrvá od 29. apríla do 13. novembra 2022 prezentuje pestrosť ornamentálnej výzdoby na Kysuciach s využitím zbierkového a dokumentačného fondu Kysuckého múzea.
Fotogaléria
Názov podujatia
Výstava Ornament

Miesto konania / kraj
Čadca / Čadca

Termín konania
29.04.2022 - 13.11.2022

Popis projektu

Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pozýva všetkých návštevníkov na novú výstavu s názvom Ornament, ktorá prezentuje pestrosť ornamentálnej výzdoby na Kysuciach s využitím zbierkového a dokumentačného fondu Kysuckého múzea

Vizuálna krása ornamentu zasahovala prakticky do všetkých častí každodenného života, preto nosnú časť výstavy tvoria predmety s geometrickou, rastlinnou, zoomorfnou a antropomorfnou ornamentikou a napokon písmená, monogramy, nápisy a vročenia. Výstavu dopĺňajú informačné banery so sprievodným textom a fotografiami. Súčasťou výstavy sú aj interaktívne kreatívne tabule, na ktorých si budú môcť návštevníci nakresliť alebo vytvoriť z magnetov ľubovoľný ornament.

Výstavu, ktorú z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, môžete vidieť v období od 29. apríla 2022. – 13. novembra 2022.

Názov prímateľa
Kysucké múzeum

Celkový rozpočet:
3 587,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €