Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

68. Hviezdoslavov Kubín - krajská súťaž v umeleckom prednese poézie, prózy I. - V. kategórie, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých

Krátky opis
68. Hviezdoslavov Kubín - krajská súťaž v umeleckom prednese poézie, prózy I. - V. kategórie, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých pre študentov a žiakov z Prešovského samosprávneho kraja, ktorí sa stali víťazmi tejto súťaže na okresných kolách.
Fotogaléria
Názov podujatia
68. Hviezdoslavov Kubín - krajská súťaž v umeleckom prednese poézie, prózy I. - V. kategórie, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
27.04.2022 - 29.04.2022

Popis projektu

 68. Hviezdoslavov Kubín - krajská súťaž v umeleckom prednese poézie, prózy I. - V.  kategórie, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých je podujatie organizované pre recitátorov ZŠ, SŠ z Prešovského samosprávneho kraja. Podujatie chce rozvíjať umelecké slovo v jeho interpretačnej podobe, rozvíjať osobnosti študentov prostredníctvom spoznávania literárnych hodnôt. Jeho cieľom je aj rozvíjanie záujmov a nadania študentov v oblasti prednesu a rôznych interpretačných foriem literatúry, vyhľadávanie talentovaných a nadaných žiakov a študentov v oblasti umeleckého slova. Vďaka jeho realizácii dôjde k posunu poznatkov zo súťaže na skvalitnenie kultúrneho života v regiónoch  a výchovno-vzdelávacom procese žiakov ZŠ, SŠ Prešovského samosprávneho kraja. Hlavné aktivity: súťažné vystúpenia študentov ZŠ, SŠ, VŠ, pracujúcich a divadiel poézie.

Názov prímateľa
Divadlo Jonáša Záborského

Celkový rozpočet:
2 500,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €