Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Projekt, revue slovenskej architektúry

Krátky opis
PROJEKT 01/2022 prezentuje IMPULZY PRE OBNOVU – mapuje architektúru, ktorá sa tým zaoberá. Pomenováva však aj to, čo strácame s bratislavským Istropolisom.
Fotogaléria
Názov podujatia
Projekt, revue slovenskej architektúry č. 1/2022

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
30.03.2022 - 31.12.2022

Popis projektu

Aktuálny PROJEKT predstavuje 10 nových realizácií, ktoré odhaľujú nielen problematiku obnovy historických pamiatok, ale i architektúry druhej polovice 20. storočia. Prináša však aj architektúru menších intervencií citlivo vložených do prírodného či vidieckeho prostredia, čo možno považovať tiež za akt pozitívnej obnovy v širšom slova zmysle. Téma v úvode prináša niekoľko názorov na búranie Istropolisu spolu s faktografickým prehľadom dôležitých udalostí s ním spojených.
Spomedzi realizácií sa PROJEKT podrobnejšie zaoberá rekonštrukciou budovy Ústavu vzdelávania a služieb. Areál pavilónového charakteru zmenil svoj účel a slúži ako školský komplex pre Deutsche Schule.
Rozhovor s autorkou Monikou Šutou a spolupracujúcim architektom Marcelom Dzurillom odhaľuje zložitosť celého procesu realizácie a objasňuje špecifiká takéhoto zadania. Univerzitný kampus v Linzi ukazuje, ako je
možné vhodne zvolenou obnovou, kreatívne zasiahnuť do existujúcej štruktúry zo 70. rokov 20. storočia

Názov prímateľa
Spolok architektov Slovenska

Celkový rozpočet:
45 350,00 €

Výška podpory:
38 000,00 €