Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

SaxoKlarinetiáda 2022 - celoslovenská súťaž

Krátky opis
"SaxoKlarinetiáda Bojnice 2022" je celoslovenská súťaž, so zámerom, zatraktívniť hru na klarinet a saxofón a dať príležitosť na prezentáciu mladým talentovaným interpretom. Cieľom projektu je podporovať rozvoj klarinetovej a saxofónovej hry, žiakom napomáhať rozvíjať ich talent a osobnú zodpovednosť, prispievať k účelnému a efektívnemu využívaniu voľného času detí a mládeže. Pedagógom umožniť spätne využívať poznatky získané na súťaži k skvalitneniu výchovno-vzdelávacieho procesu.
Fotogaléria
Názov podujatia
SaxoKlarinetiáda 2022

Miesto konania / kraj
Bojnice / Prievidza

Termín konania
31.05.2022

Popis projektu

Celoslovenskej súťaže v sólovej hre na klarinet a saxofón sa zúčastnia študenti ZUŠ do 19.rokov.  Súťaž je zameraná na interpretáciu skladieb rôznych časových období a štýlov. Počet skladieb je ľubovoľný, najmenej 2 rôzneho charakteru a od skladateľov rôznych štýlových období . Súťažiaci budú rozdelení do 4. kategórií podľa veku a prednesú nacvičený repertoár v určenom časovom limite. Výkony účinkujúcich bude posudzovať odborná porota zložená z vynikajúcich pedagógov a interpretov. Budú vytvorené 2 nezávislé komisie: pre hru na klarinet a pre hru na saxofón. Ocenenie interpretácií bude hodnotené formou pásiem a v každej kategórii bude vyhlásený laureát kategórie. V rámci súťaže bude vystupovať profesionálne komorné zoskupenie Lotz trio Bratislava a komorný súbor žiakov konzervatória. Vystúpenia týchto zoskupení, by mali byť motivačné pre mladých hráčov na klarinete. 

Názov prímateľa
NAŠE TALENTY

Celkový rozpočet:
2 800,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €