Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Vzdelávacie aktivity 2022

Krátky opis
Dierková fotografia vzniká cez technológiu dierkovej komory - camery obscury. Takáto fotografia je vytvorená pomocou jednoduchého zariadenia bez objektívu. Zariadením alebo predmetom sa teda môže stať takmer čokoľvek, ideálne predmety sú napr.: krabička od čaju alebo plechovka. Jednodňový vzdelávací foto-workshop je určený najmä pre záujemcov o vyvolávanie fotografií tradičným spôsobom - chemickou cestou v tmavej komore. Workshop je realizovaný v rámci Svetového dňa dierkovej fotografie.
Fotogaléria
Názov podujatia
WORKSHOP DIERKOVEJ FOTOGRAFIE (dierková komora)

Miesto konania / kraj
Žilina / Žilina

Termín konania
24.04.2022

Popis projektu

Workshop dierkovej fotografie (dierková komora)
Na workshope si účastníci vysvetlia princíp dierkovej komory resp. camery obscury. Spoločne si pozrú ukážky fotografií a tiež fotoaparátov. Na funkčný fotoaparát prerobia krabičku od čaju, plechovku alebo krabicu od topánok. S týmito vytvorenými fotoaparátmi budú fotografovať na svetlocitlivý fotografický papier. Následne si fotografie vyvolajú chemickou cestou v tmavej komore. Ukážu si tak vznik fotografie v celom procese, od vytvorenie fotoaparátu až po vyvolanie fotografie. 

Lektor: kameramana a lektor workshopov dierkovej fotografie - Jozef Pajerský

Workshop je realizovaný v rámci Svetového dňa dierkovej fotografie (24. apríl 2022).


Názov prímateľa
Krajské kultúrne stredisko v Žiline

Celkový rozpočet:
21 940,00 €

Výška podpory:
16 000,00 €