Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Cyklus koncertov Quasars Ensemble

Krátky opis
Projekt Cyklus koncertov Quasars Ensemble je zameraný na prezentáciu pôvodnej slovenskej hudobnej tvorby, slovenského interpretačného umenia, ako aj prezentáciu u nás málo hrávaných významných diel kľúčových skladateľských osobností 20. a 21. storočia. Interpretom je komorný súbor Quasars Ensemble, ktorý za 14 rokov svojej existencie a vďaka medzinárodnému umeleckému kreditu privíta na koncertoch významné skladateľské a interpretačné osobnosti.
Fotogaléria
Názov podujatia
LAMENTO / QUASARS ENSEMBLE

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
12.04.2022

Popis projektu


Z dôvodu protipandemických opatrení v súvislosti s COVID-19 sme boli nútení presunúť koncert z pôvodného termínu 1. 4. 2022 na nový 12. 4. 2022. Vstupenky zakúpené v predpredaji sa automaticky presúvajú na nový termín. 

Ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie a tešíme sa na stretnutie s Vami v Koncertnej sieni Klarisky v Bratislave.



Dátum:  12. 4. 2022 19.00 h
Miesto: 
Koncertná sieň Klarisky, Farská 2, Bratislava 

 

Účinkujúci:

Quasars Ensemble
Ivan Buffa, dirigent
Marek Štrbák, organ

Eva Šušková, spev

 

 

Program:

 

Igor Shcherbakov – Kanzone (1999)

Valentin Silvestrov – Tiché piesne (1974 – 1977) (výber) 

Bohdana Frolyak – Lamento (2008) 

Hanna Havrylets – K Márii… (1999) 

Roman Berger – Korczak in memoriam (2000) 

 

 

Pomáhame Ukrajine

Situácia na Ukrajine nám nie je ľahostajná. Aj preto vyjadrujeme plnú podporu a solidaritu skladateľom, ako aj všetkým obyvateľom ťažko skúšanej krajiny. Štyri vybrané diela z pera ukrajinských skladateľov sú symbolickým, tichým lamentom na pamiatku obetí tohto nezmyselného vojnového konfliktu. Jednou z nich, žiaľ, bola aj vynikajúca skladateľka Hanna Havrylets (11. apríl 1958 - 27. február 2022), profesorka kompozície na Hudobnej akadémii P. I. Čajkovského v Kyjeve, ktorej sa nedostalo včas nevyhnutnej lekárskej pomoci počas prvých dní invázie. Celý výťažok zo vstupného bude venovaný organizácii Človek v ohrození. 

 

Súčasťou podujatia bude prezentácia nového autorského CD Romana Bergera.

 

 

Názov prímateľa
QUASARS

Celkový rozpočet:
26 500,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €