Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Dedičstvo inšpiruje

Krátky opis
Tanečný workshop pre detské folklórne kolektívy.
Fotogaléria
Názov podujatia
Tanečný workshop

Miesto konania / kraj
Rožňava / Rožňava

Termín konania
18.03.2022 - 19.03.2022

Popis projektu
Tanečný workshop
18. a 19. marec 2022
Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravuje pre detské folklórne kolektívy zaujímavé stretnutie.
V termíne 18. a 19. marca s lektorom, skúseným tanečníkom Alfrédom Lincke začína cyklus vzdelávacích aktivít v rámci tohtoročného projektu Dedičstvo inšpiruje.
Počas teoretickej časti budú v Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave s pedagógmi a vedúcimi folklórnych kolektívov preberané metódy prípravy detského interpreta na javisko. Zároveň sa prednáška zameria aj na aktuálne plánovanú postupovú súťaž detských folklórnych súborov Eniki beniki a konkrétnu špecifikáciu propozícií tejto prehliadky.
Praktická časť workshopu bude v sobotu zameraná na pohybovo-tanečné aktivity s dôrazom na praktické cvičenia a obnovu práce v kolektíve. Worskhop je určený deťom vo veku od 7 do 15 rokov, ktoré pôsobia v tanečných kolektívoch.
„Keďže nás tento rok čakajú regionálne kolá postupových súťaží detí, tak sme sa rozhodli naštartovať činnosť a motiváciu vo folklórnom hnutí aj prostredníctvom tanečného workshopu. Počas dvojdňového podujatia bude dostatočný priestor na konzultácie konkrétnych problémov, či revitalizáciu kolektívu po dlhodobej pauze,“ uvádza Mária Hlaváčová z Gemerského osvetového strediska. V prípade záujmu je potrebné nahlásiť svoju účasť.
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Názov prímateľa
Gemerské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
20 300,00 €

Výška podpory:
14 000,00 €