Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

ZAMAGURSKÝ MANIFEST ŠTASTNÉHO BLÁZNA

Krátky opis
Beletrizovaná reflexia o 10 rokoch regionálneho kultúrneho aktivizmu v jednom z najchudobnejších regiónov Slovenska. Od ochotníckeho divadla, až po profesionálnu organizáciu s kultúrnym centrom, regionálnym mesačníkom a celoslovensky úspešným nezávislým divadlom. Čo všetko sa muselo stať, aby bolo možné živiť sa v Zamagurí umením?
Fotogaléria
Názov podujatia
26. 3. 2022 (sobota), 19:00: Uvedenie knihy Lukáša Marhefku – Zamagurský manifest šťastného blázna

Miesto konania / kraj
Spišská Stará Ves / Kežmarok

Termín konania
01.03.2020 - 31.12.2021

Popis projektu

Keď začnete pracovať v regióne, uvedomujúc si, že vo svojej krajine nikdy nebudete prorokom, je dôležité veľa rozmýšľať, pretože ľad je tenší, ako by ste si mohli myslieť. Najmä vtedy, keď vaše myšlienky nie sú myšlienkami mocných. Odkedy som začal byť takzvaným regionálnym aktivistom, často si doma sadám na gauč s tým, že idem rozmýšľať. O tom všetkom by som vám chcel napísať. Neviem, či by som dokázal vymyslieť príbeh, ktorý by niekto chcel dočítať dokonca, neviem, či by niekoho zaujímali texty piesní, ktoré mám v notesoch a svojou chabou „gitaro-hrou“ si ich zhudobním, ale myslím si, že 10 rokov mojej iniciatívy v jednom z najchudobnejších regiónov Slovenska, mi prinieslo do života toľko situácií, vzťahov, peripetií a nádherných dní, že by mi bolo ľúto, keby som o nich voľačo nepovedal...

Názov prímateľa
Lukáš Marhefka

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €