Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Celoročné aktivity o. z. Neskorý zber na rok 2021/2022

Krátky opis
Vráskanie je autorské tanečné predstavenie vo viacerých obrazoch, ktoré reaguje na témy starnutia. Aký je tanec starnutia? Je v starnutí krása?
Fotogaléria
Názov podujatia
Neskorý zber: Vráskanie v Trnave

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
08.04.2022

Popis projektu

Neskorý zber: Vráskanie

8.4.2022 o 19,00 hod. v kultúrnom centre Malý Berlín (Štefánikova 4), Trnava

V spolupráci s kultúrnym centrom Malý Berlín v Trnave uvedieme naživo tanečné predstavenie vo viacerých obrazoch.

Bytosť. a Invisible orders.

Autorské predstavenie vzniklo z dlhodobého výskumu choreografky Anny Sedlačkovej, ktorého impulzom bolo vlastné starnutie, jeho rôzne etapy, prejavy, pocity a témy. Jej pohľad na starnutie ovplyvnila spolupráca s kolegami z rôznych umeleckých alebo spoločenských oblastí, medzi inými s choreografkou Martou Renzi (USA), s etnologičkou Ľubicou Voľanskou, s biologičkou Martou Ollé, hudobným skladateľom Petrom Grollom a tanečníkmi, jej bývalými študentmi rôznych generácií.

Základné otázky, s ktorými choreografka pracovala: Aký je tanec starnutia? Aká je abstrakcia elementov starnutia sprostredkovaná fyzickou skúsenosťou? Je v starnutí krása? Aká?

Choreografia: Anna Sedlačková, Marta Renzi

Hudba: Peter Groll

Kostýmy a scéna: Dorota Cigánková

Svetelná réžia: Jozef Miklós

Účinkujú: Anna Sedlačková, Daniel Raček, Katarína Vlniešková, Anna Hurajtová, Denisa Šeďová, Lukáš Bobalík

Technická podpora: Adam Sedlačko

Produkcia: Neskorý zber o.z.
Z verejných zdrojov podporil https://www.facebook.com/fondnapodporuumenia/?__cft__[0]=AZWYlXtQhhqp15NHMWx3DjTC50AAm4duRsHPgFJz_LXT43eGWWKpb1eiKhnp437CbNfKNDkK_WSXeVteE3vIPXT0cAvIetp16M-5w3VC96edvbgk-ZP43z7UCq1b4FEd-KE&__tn__=q" target="_blank" data-saferedirecturl="https://www.facebook.com/fondnapodporuumenia/?__cft__[0]=AZWYlXtQhhqp15NHMWx3DjTC50AAm4duRsHPgFJz_LXT43eGWWKpb1eiKhnp437CbNfKNDkK_WSXeVteE3vIPXT0cAvIetp16M-5w3VC96edvbgk-ZP43z7UCq1b4FEd-KE&__tn__=q" style="outline: none; list-style: none; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 0px; margin: 0px; text-align: inherit; display: inline;">
Fond na podporu umenia
.


Názov prímateľa
Neskorý zber

Celkový rozpočet:
9 512,00 €

Výška podpory:
9 000,00 €