Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kytica viazaná zo slov 2021

Krátky opis
Stretnutie s úspešnou autorkou ženských románov a príbehov pre deti Petrou Nagyovou Džerengovou
Fotogaléria
Názov podujatia
Petra Nagyová Džerengová - Leto u Hýroša

Miesto konania / kraj
Ružomberok / Ružomberok

Termín konania
22.07.2021

Popis projektu

Mestská knižnica Ružomberok pozýva milovníkov literatúry na diskusiu so spisovateľkou Petrou Nagyovou Džerengovou.

22. 07. 2021 17:00
Park Š. N. Hýroša

Petra Nagyová Džerengová je úspešná slovenská autorka. U dospelých čitaeľov je známa najmä spoločenskými románmi, ktoré si vzhľadom k témam veľmi rýchlo našli svojich priaznivcov. S prvotinou Chcem len tvoje dobro, ktorá bola vydaná až po jej tridsiatke, zvíťazila v čitateľskej ankete Knižnej revue Debut roka. Počas kariéry pôsobila ako letuška, neskôr ako redaktorka a moderátorka zahraničného spravodajstva. Štyri roky pôsobila ako viceprimátorka Bratislavy pre kultúru a zahraničné vzťahy.

Venuje sa aktuálnym ťaživým sociálno - spoločenským problémom: partnerské vzťahy, domáce násilie, rodičovstvo v mladom veku, alkoholizmus, kriminalita. Ovláda niekoľko cudzích jazykov, v rámci svojej práce i voľného času precestovala desiatky krajín sveta. Je aj autorkou krátkych fejtónov a populárnej literárnej série  pre deti. Venuje sa cestovaniu, cudzím jazykom a medzinárodnej kuchyni.

Prosíme, na podujatie sa prihláste cez https://www.facebook.com/kniznicark.sk/" target="_blank" title="Položka bude otvorená v novom okne (odkaz smeruje na inú webstránku)" style="margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(186, 5, 13); text-decoration-line: underline;">FB alebo na e-mailovej adrese info@kniznicark.sk, príp. priamo na podujatí poskytnite kontakt na Vás. Vaše údaje budú organizátori podujatia v zmysle aktuálnych opatrení uchovávať po dobu 14 dní od uskutočnenia podujatia. Počas podujatia používajte rúška, informujte organizátorov, pokiaľ by sa u vás prejavili príznaky akútneho ochorenia.

V prípade nepriaznivého počasia sa stretnutie uskutoční v priestoroch Mestskej knižnice Ružomberok, ul. Podhora 33 na 1. poschodí.

Podujatie je súčasťou mestského letného kultúrneho festivalu https://www.facebook.com/kniznicark.sk/" target="_blank" title="Položka bude otvorená v novom okne" style="margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(186, 5, 13); text-decoration-line: underline;">Leto u Hýroša 2021.

Podujatie v rámci projektu Kytica viazaná zo slov z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, hlavný partner projektu.

Názov prímateľa
Mestská knižnica Ružomberok

Celkový rozpočet:
3 560,00 €

Výška podpory:
3 200,00 €