Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kytica viazaná zo slov 2021

Krátky opis
Literárny workshop určený pre všetkých školákov a študentov od 14 do 19 rokov so záujmom o tvorivé písanie.
Fotogaléria
Názov podujatia
Literárny workshop

Miesto konania / kraj
Ružomberok / Ružomberok

Termín konania
25.06.2021 - 26.06.2021

Popis projektu

Literárny workshop určený pre všetkých školákov a študentov od 14 do 19 rokov so záujmom o tvorivé písanie. 

25. (16:00) a 26. júna 2021 (9:00)
Mestská knižnica Ružomberok
oddelenie beletrie

Tematicky rozdelené dni na poetický piatok a prozaickú sobotu v inšpiratívnych priestoroch knižnice, priamo pri zdrojoch poézie i prózy v našom fonde. Stretnutie vedie skúsený lektor Mathej Thomka, ktorému bude sekundovať poetka a moderátorka našich letných besied Ivet Kloptová.


Stretnutia tvorivého písania môžu poslúžiť aj ako odrazový mostík k prihláseniu do literárnych súťaží, ako napríklad  https://kniznicark.sk/sk/p218" style="color: rgb(199, 47, 65); outline: none; transition: all 0.7s ease 0s;">Ružomberská Trojruža.
 

 

Mathej Thomka - prozaik, lektor tvorivých literárnych dielní na Slovensku i v Čechách (Literárny Campus, Medziriadky, Napíš si svoj film, Letavy a mnoho ďalších) a bývalý učiteľ slovenského jazyka. Publikuje v literárnych časopisoch na Slovensku, v Čechách, na internete. Získal mnoho ocenení na literárnych súťažiach ako napr.: Literárny Zvolen, Literárna Senica, Jašíkove Kysuce, Gorazdov Prešov, Literární Vysočina a sám sa aj stal porotcom mnohých literárnych súťaží. V roku 2013 debutoval zbierkou Poviedok Pod orechom tma. Je tiež autorom projektu a zbierky poviedok Poviedky na želanie. 

Iveta Kloptová - poetka, herečka, interpretka, autorka kostýmov. Je držiteľkou viacerých literárnych ocenení, v roku 2016 sa stala víťazkou 23. ročníka celoslovenskej autorskej súťaže Literárny Zvolen, Gorazdov literárny Prešov alebo Krídla Ivana Laučíka v kategórii poézia, v roku 2017 zvíťazila ako recitátorka v prednese prózy v V. kategórii v rámci  celoslovenského  kola súťaže v umeleckom prednese  Hviezdoslavov Kubín. Jedna z aktívnych členiek občianskeho združenia RosArt, členka ružomberského neprofesionálneho divadla RosaThea, účastníčka viacerých  súťaží slovenských divadelných súborov (Belopotockého Mikuláš, Scénická žatva), štatutárka občianskeho združenia Plejády. Profesijne sa ako manažérka MAS Dolný Liptov venuje lokálnemu rozvoju.


Podujatie v rámci projektu Kytica viazaná zo slov z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, hlavný partner projektu.

 

 

Názov prímateľa
Mestská knižnica Ružomberok

Celkový rozpočet:
3 560,00 €

Výška podpory:
3 200,00 €