Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

XXIII. Žitnoostrovské pastelky 2022 – medzinárodná súťaž výtvarnej tvorivosti detí predškolského veku Posolstvá lásky, radosti a nádeje, že svet nebude, ale už teraz je lepší.

Krátky opis
Žitnoostrovské pastelky sú medzinárodnou výtvarnou súťažou pre deti predškolského veku s 23 ročnou tradíciou. O renomé súťaže svedčí fakt, že každoročne pribúdajú nové školy nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia. Vernisážou súťaž nekončí. Po jej ukončení realizujeme putovné výstavy doma i za našimi hranicami.
Fotogaléria
Názov podujatia
XXIII. Žitnoostrovské pastelky 2022 – medzinárodná súťaž výtvarnej tvorivosti detí predškolského veku Posolstvá lásky, radosti a nádeje, že svet nebude, ale už teraz je lepší.

Miesto konania / kraj
Dunajská Streda / Dunajská Streda

Termín konania
03.01.2022 - 31.08.2022

Popis projektu

XXIII. Žitnoostrovské pastelky sú ojedinelou medzinár. výtvarnou súťažou pre deti predškolského veku, ktorá sa uskutočňuje (s prerušením) od roku 1996. Z celoštátnej súťaže sa vyvinula medzinárodná. Dosiaľ sa zapojilo 21 krajín z Európy a Ázie, celkový počet prihl. obrazov cca 33 000, ročne od 1600 do 3600 účast. Pre výstavu porota vyberá min. 50 rovnocenných víťazov, kt. majú obrazy publikované v exkluzívnom katalógu – 3 jazyčnom. Pre expozíciu v galérii Žitnoostrovského múzea a v GALLERY NOVA sa vyberá cca 220 obrazov, kt. sú paspartované, zarámované a 3jaz.označené.Obr. majú rozmer min. A3, bežne A2 ale aj A1. Na vernisáž cestujú deti vo vlastnej réžii zo Slovenska, z mnohých krajín Európy a Ázie (Bangladéš, Čína, Estón., Nemecka, Bulh. Srbska, Ruska ,Maď.) . Ceny víťazom venujú sponzori z regiónu a odovzdávajú ich známe osobnosti spol.a kult.života regiónu TTSK, BA a Maďarska. O putovnú výstavu je záujem nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Je to mimoriadna a pozitívna reklama Slovenska v EÚ, ale aj za jej hranicami.

Názov prímateľa
Žitnoostrovské osvetové stredisko v Dunajskej Strede

Celkový rozpočet:
6 800,00 €

Výška podpory:
4 500,00 €