Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Naše Kysuce 2021

Krátky opis
Výtvarný workshop pre neprofesionálnych výtvarníkov regiónu Kysúc - monotypia, frotáž, dekalk.
Fotogaléria
Názov podujatia
Naše Kysuce 2021 - Na palete "Figura sui temporis"

Miesto konania / kraj
Čadca / Čadca

Termín konania
19.03.2022

Popis projektu

Zobrazenie ľudského tela je prostriedok k vyjadreniu názoru a komunikácie s vonkajším svetom, na základe analýzy maliarskych procesov prostredníctvom figurálnej kompozície s dôrazom na zvládnutie techník otláčania: monotypia, frotáž, dekalk (overovanie, experimentovanie, kombinovanie).

 

Figúra je tematickým stredobodom celej výtvarnej kompozície. V maľbe to bola odjakživa kráľovská disciplína. Každé historické obdobie malo svoju „figúru“ a aj dnešní svetoví autori majú svoj arche typ prepojený s duchom doby. Pri práci s námetom vychádzať zo znakov skratky, prepisov, zaznamenaných spomienok, zážitkov, momentiek alebo aj z klasického zobrazenia podľa modelu. Zvládnutie kompozície a vybranej maliarskej techniky, alebo ich vzájomnou kombináciou, celkové výtvarné riešenie a zámer. Koncentrovať sa na zaujímavé hutné výpovede, vizuálnou a tematickou kompozíciou pozerajúcou sa do osobných a vnútorných priestorov životných momentov... tieto napĺňať emocionálnym a priestorovým výrazom.

Názov prímateľa
Kysucké kultúrne stredisko v Čadci

Celkový rozpočet:
7 800,00 €

Výška podpory:
7 000,00 €