Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Komorné koncerty v slovenských mestách

Krátky opis
Turné nekorunovaných kráľov saxofónu s popredným slovenským klaviristom. Rascher Saxophone Quartet patrí už vyše 50 rokov k svetovej špičke interpretácie klasickej a súčasnej hudby na saxofónoch. Na ich historicky prvom koncertnom turné na Slovensku sa predstavia s programom aj v kombinácii s našim popredným umelcom Ladislavom Fančovičom, s ktorým odohrajú dve svetové premiéry.
Fotogaléria
Názov podujatia
RASCHÈR SAXOPHONE QUARTET & LADISLAV FANČOVIČ - Bratislava

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
10.03.2022

Popis projektu
Nekorunovaní králi saxofónu Raschèr Saxophone Quartet vo výnimočnom spojení s popredným slovenským klaviristom Ladislavom Fančovičom.

08.3.2022 Košice – Dom umenia, 19:00 hod.

09.3.2022 Trnava – Malý Berlín, 19:00 hod.

10.3.2022 Bratislava - Slovenský rozhlas, Štúdio 1, 19:00 hod.


Raschèr Saxophone Quartet založil pred vyše 50 rokmi priekopník klasického saxofónu, Sigurd Raschèr, a dnes sú považovaní za jedno z najlepších saxofónových kvartet na svete. Koncertovali v najvýznamnejších koncertných sálach po celom svete, na všetkých kontinentoch. Vo viedenských novinách Der Zeitung boli nazvaní „nekorunovanými kráľmi saxofónu“ a v Die Welt vyšla táto kritika: „Ak by existovala olympijská disciplína pre virtuózov hrajúcich na dychové nástroje, Raschèr Quartet by zaručene získali zlatú medailu.“


Kvartetu bolo venovaných viac než 300 kompozícií od súčasných skladateľov a taktiež vyše 25 skladieb kombinácie saxofónového kvarteta s orchestrami či zbormi.


Vo výnimočnej symbióze s našim popredným klaviristom Ladislavom Fančovičom odohrajú úpravy skladieb J. S. Bacha (Umenie fúgy - výber), W. A. Mozarta (Kvinteto pre klavír a štyri dychové nástroje Es dur), I. Zeljenku (24 prelúdií pre klavír – výber), B. Bartóka (15 maďarských sedliackych piesní) a dve svetové premiéry venované priamo týmto umelcom – od  U. Rojka: RUSH pre saxofónové kvarteto a klavír a od G. C. Taccaniho: The last picture of A.S. pre saxofónové kvarteto a klavír.


KOŠICE: https://www.sfk.sk/podujatie/rasch%C3%A8r-saxophone-quartet--ladislav-fancovic"> style="font-size:11.0pt;line-height:150%;font-family:">https://www.sfk.sk/podujatie/rasch%C3%A8r-saxophone-quartet--ladislav-fancovic"> style="font-size:11.0pt;line-height:150%;font-family:">

TRNAVA: https://www.sfk.sk/podujatie/rasch%C3%A8r-saxophone-quartet--ladislav-fancovic"> style="font-size:11.0pt;line-height:150%;font-family:">https://www.sfk.sk/podujatie/rasch%C3%A8r-saxophone-quartet--ladislav-fancovic"> style="font-size:11.0pt;line-height:150%;font-family:">

BRATISLAVA: https://www.sfk.sk/podujatie/rasch%C3%A8r-saxophone-quartet--ladislav-fancovic"> style="font-size: 11.0pt;line-height:150%;font-family:">https://www.sfk.sk/podujatie/rasch%C3%A8r-saxophone-quartet--ladislav-fancovic"> style="font-size:11.0pt;line-height:150%;font-family:">


Hlavný partneri: Fond na podporu umenia, Ernst von Siemens Music Foundation

Mediálni partneri: RTVS, Rádio Devín, Mesačník inBA, Hudobný život, Ticketportal.sk, mojakultura.sk, citylife.sk

Názov prímateľa
Občianske združenie Spoločnosť priateľov dobrej hudby

Celkový rozpočet:
22 416,00 €

Výška podpory:
12 000,00 €