Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Umenie má zlaté dno

Krátky opis
Zámerom projektu je ponúknuť cieľovej skupine obohatenie sa umením, ktoré bude sprostredkované tvorivými remeselnými dielňami -Vítanie jari, zameraných na zdobenie veľkonočných kraslíc, pletenie korbáčov a to v Dome kultúry v Čadci. Zárukou kvality budú odborní lektori v danej oblasti.
Fotogaléria
Názov podujatia
Umenie má zlaté dno - Vítanie jari.

Miesto konania / kraj
Čadca / Čadca

Termín konania
05.04.2022

Popis projektu

Zámerom  celého projektu je ponúknuť cieľovej skupine obohatenie sa umením, ktoré bude sprostredkované tvorivými umeleckými dielňami vo viacerých umeleckých oblastiach. V zmysle obohatenia ducha, ktoré je v dnešnej dobe žiadúce priam nutné. Cieľom projektu je priblíženie klasickej hudby, umeleckých remesiel, hovoreného slova - umenia vôbec vo svojej rozmanitosti a v konečnej celistvosti.
Projektové aktivity by predstavovali hudobné tvorivé dielne v gescii Kysuckého komorného orchestra, remeselné tvorivé dielne v gescii umeleckých remeselníkov (umelecké drôtovanie - príznačné pre Kysuce... zdobenie kraslíc, plstenie, drôtovanie...),

Úlohou propagovanej projektovej aktivity je ponúknuť cieľovej skupine obohatenie sa umením, ktoré bude sprostredkované tvorivými umeleckými dielňami zameraných na zdobenie veľkonočných kraslíc, pletenie korbáčov. V zmysle obohatenia ducha, ktoré je v dnešnej dobe žiadúce priam nutné. Cieľom čiastkovej aktivity je priblížiť krásu umeleckých remesiel. Vzrastá záujem u mladých ľudí o umelecké remeslá, ktoré spĺňajú atribúty umeleckých výrobkov. Ručná práca našich predkov sa pretavila i do umeleckej tvorby a to práve na Kysuciach.

Názov prímateľa
Dom kultúry v Čadci

Celkový rozpočet:
1 882,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €