Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Dávid Ursiny

Krátky opis
Dávid Ursiny: Homo Illustrator 3. - 27. marec 2022 UT-NE 12:00-18:00 vstup voľný Komentované prehliadky pre verejnosť: 9. a 27. marec 2022 o 17:00 hod. Kurátorka: Ivana Moncoľová Západná terasa Bratislavského hradu. Nám A. Dubčeka 1, Bratislava. Výstavu podporil Fond na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
HOMO ILLUSTRATOR

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
02.03.2022 - 27.03.2022

Popis projektu

Výstava ilustrátora Dávida Ursinyho (1978) predstavuje jeho tvorbu trinástich knižných titulov ilustrovaných od roku 2004.  Ako zásadnú pre svoju tvorbu, ktorá vymedzila autorove smerovanie je dielo Bhagavad Gítá (Spev vznešeného), ktorá predstavuje najvýznamnejšiu hinduistickú literatúru a jej vplyv na vývoj indického myslenia a literatúry je veľký. Ursinyho uchvátil duchovný rozmer tohto eposu. A všetky jeho ďalšie ilustrácie sa vedomým rozhodnutím autora viažu k duchovnej literatúre a jej tradícii.

Dávid Ursiny je ilustrátor, študoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave , odd. Ilustrácie u prof. Dušana Kállaya. Výstava ponúka prierezovú výstavu ilustrátora Dávida Ursinyho, viac ako 150 ilustrácií k trinástim knižným titulom ponúka bohatú obrazotvornosť autora so špecifickým rukopisom, inšpirovanú kvalitným literárnym textom. Knižná publikácia Strom života Dávida Ursinyho dostala ocenenie Kniha Roka 2020 v kategórii Kniha Roka pre deti a mládež.

Radi vás privítame na komentovaných prehliadkach s autorom Dávidom Ursinym 9. a 27. marca 2022 o 17:00, kde autor bude rozprávať o tvorbe ilustrácií. Výstava aj komentované prehliadky sú zdarma.

Názov prímateľa
Moncolova, s.r.o.

Celkový rozpočet:
6 225,00 €

Výška podpory:
5 370,00 €