Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Košice Artist in Residence 2022

Krátky opis
Tento rok začíname podujatím Open Studios Night, na ktorom sa vám predstavia naši prví rezidenční umelci – Mark Chehodaiev a Maksym Khodak. Počas večera vám prostredníctvom niekoľkých ukážok predstavia východiská svojej tvorby, sprístupnia svoj ateliér a porozprávajú o projektoch, na ktorých pracujú počas ich dvojmesačnej rezidencie.
Fotogaléria
Názov podujatia
Open Studios Night vol. 19

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
04.03.2022

Popis projektu

Tento rok začíname podujatím Open Studios Night, na ktorom sa vám predstavia naši prví rezidenční umelci  – Mark Chehodaiev a Maksym Khodak.  Počas večera vám prostredníctvom niekoľkých ukážok predstavia východiská svojej tvorby, sprístupnia svoj ateliér a porozprávajú o projektoch, na ktorých pracujú počas ich dvojmesačnej rezidencie.

Príďte sa zoznámiť, budeme sa na vás tešiť už v piatok 4.3.2022 o 18.00  v priestoroch Šopa Gallery a KAIR Košice Artist in Residence. 


Podujatie bude podliehať aktuálnym protipandemickým opatreniam.


Mark Chehodaiev (*1997, Kyjev) je ukrajinský umelec, ktorý v súčasnosti žije vo Viedni, Rakúsku. Študoval na katedre scénografie a kinematografie na Národnej akadémii výtvarných umení a architektúry a v roku 2019 ukončil svoje štúdium súčasného umenia na Kyjevskej akadémii mediálnych umení, kedy začal svoju umeleckú prax. Od októbra 2021 študuje na Die Angewandte (Viedeň) na katedre umenia site-specific.


Maksym Khodak (*2001, Bila Tserkva, UA) . Maksym vyštudoval súčasné umenie na Kyjevskej akadémii mediálneho umenia a teraz pokračuje v štúdiu v bakalárskom programe filmového štúdia na Kyjevskej národnej univerzite I. K. Karpenka-Karyho. V roku 2021 získal Prince Claus Seed Award a v súčasnosti sa dostal do užšieho výberu Ceny  PinchukArtCentre 2022. Jeho práce boli vystavené v Mestskej galérii v Charkove (2020), < rotor > Centre pre súčasné umenie (2020), Pasinger Fabrik (2019), Kultúrnom priestore AkT (2018) a ďalších.


Rezidenčný program z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Rezidencia je organizovaná v spolupráci s Nazar Voitovich Art Residence.



Názov prímateľa
KAIR

Celkový rozpočet:
54 620,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €