Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

BOHOROVNÍ (kabaret noir)

Krátky opis
Temné príbehy, podmanivá hudba a piesne, expresívny tanec & čierny humor v štýlovej spoločnosti. I. premiéra: piatok 18. marca 2022 19:00 Bratislava, Metropol Bar, Špitálska 61 (Americké námestie) II. premiéra: sobota 19. marca 2022 19:00 Banská Štiavnica, Hotel GRAND MATEJ, Kammerhofská 5
Fotogaléria
Názov podujatia
BOHOROVNÍ (bar-kabaret-noir)

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
18.03.2022 - 19.03.2022

Popis projektu

Môže si človek dovoliť všetko? Je pánom života a smrti? Sme Bohu rovní? Pravda či lož? – Hrozby, ktoré priniesla pandémia, si vyspelý svet pripúšťal len v hororoch či v krajinách tretieho sveta, žil takpovediac bohorovne. Unikátna doba ukázala, že téma bohorovnosti (v jej dvojakom alebo až mnohorakom ponímaní) je výsostne aktuálna. Kabaretná inscenácia na príkladoch súčasnej spoločnosti mapuje situácie a motívy ľudskej bohorovnosti. „Bohorovní“ ako nedotknuteľní vládcovia života a smrti a naopak, „bohorovní” ako solidárni so všetkými ľuďmi bez rozdielu, teda Bohu podobní. Poukazuje na boj dobra so zlom vo svete dospelých. Ide o pôvodnú autorskú hru o postoji k smrti a hodnote života počas krízy medziľudských vzťahov a demokratických hodnôt v spoločnosti. Kabaretná show je určená pre divákov od 18 rokov.

Dramaturgia, produkcia: Ján Fakla; hudba: Róbert Mankovecký; pohybová spolupráca: Ladislav Cmorej; kostýmy a rekvizity, grafika: Marek G. Šafárik; technická spolupráca: ROBBY STUDIO; asistencia produkcie a scénografie: Linda Ollé; scenár a réžia: Jana Mikitková.

Účinkujú: Elena Spaskov, Tomislav Koprivčević, Martin Toman, Tadeáš Bolo, Adela Dukátová, Ida Adolfová

Názov prímateľa
Ansámbel nepravidelného divadla n.o.

Celkový rozpočet:
13 500,00 €

Výška podpory:
12 000,00 €